Borrelbrood met stoofvlees en zuurkool. Dit is misschien wel het lekkerste borrelbrood wat ik gemaakt heb.
Dit borrelhapje is ontstaan nadat wij nog wat stoofvlees over hadden. Het was te weinig om in te vriezen voor een maaltijd en te veel om weg te gooien. Toen kwam het idee voor dit borrelbrood. Naast dat het heel erg lekker is, is het ook ontzettend simpel om te maken.
Borrelbroodje met zelfgemaakte zuurkool
Voor dit borrelbrood heb ik naast een super lekker Winterse stoof ook zelfgemaakte zuurkool gebruikt. Deze zuurkool is heel erg lekker maar dit heb je niet zo even 1.2.3 gemaakt.
Uiteraard kan je ook verse zuurkool bij de groenteboer halen. Ik zal het recept van de zuurkool snel uitwerken voor op de blog. Het is namelijk echt veel lekkerder dan zuurkool uit de supermarkt. Daarnaast is zuurkool super gezond.
Recept borrelbrood met stoofvlees en zuurkool
Borrelbrood met stoofvlees en zuurkool
Ingrediënten
- 1 afbak stokbrood ieder soort is lekker
- 6 eetlepels stoofvlees flinke eetlepels
- 4 eetlepels zuurkool meer of minder naar smaak
- 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
- 150 gram extra belegen kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de bovenkant van het afbak stokbrood in zodat er 1 brede of 2 dunnere stroken ontstaan waar je het stokbrood kan vullen.
- Leg nu als eerst de zuurkool in het brood gevolgd door het stoofvlees. Verdeel er de helft van de geraspte kaas overheen, daarna de uienringen en vervolgens de rest van de kaas.
- Bak het brood in ongeveer 8-10 minuten goudbruin. Laat het stokbrood iets afkoelen. Eet smakelijk!
Borrelhapjes die indruk maken
Borrelhapjes maken die indruk maken zijn soms lastiger dan je denkt. Hoe maak je nu een geweldige borrelplank zonder uren in de keuken te staan. Ik ga jullie de komende tijd meer lekkere en verrassende variaties van dit borrelbrood voor jullie uitwerken.
Zo kan je een bijzondere en indrukwekkende borrelplank maken. Je zou bijvoorbeeld ook alvast eens kunnen kijken naar het borrelbrood met peer en gorgonzola. Ook erg lekker!
Nog wat borrelbrood over?
Ik kan het mij haast niet voorstellen maar heb je nog borrelbrood over dan kan je het eventueel opnieuw opwarmen. Verwarm de oven voor op 175 en bak het stokbrood voor ongeveer 5-7 minuten. Dit is meteen een tip voor wanneer je het stokbrood eventueel wilt meenemen op visite.
Wij vinden dit stokbrood thuis allemaal echt mega lekker. Hopelijk jij binnenkort ook!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken