Bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry

Bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry
avondeten, Bijgerecht, Lunch
Nederlands
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 30 minuten
Romige bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry. Kruidig, vol smaak en heerlijk romig. Makkelijk te maken en perfect voor een doordeweekse dag.
Direct naar recept

Soms heb je gewoon zin in een kom soep. Lekker warm, kruidig en romig. Daarom is deze bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry zo’n soep die dan altijd een goed idee is. De combinatie van bloemkool en zoete aardappel zorgt ervoor dat de soep heerlijk romig wordt, terwijl de gele curry net genoeg pit geeft zonder té heftig te zijn. 🥵 Ben jij net zoals ons ook dol op een heerlijke soep? Neem dan zeker eens een kijkje bij al onze soep recepten voor nog meer lekkere ideeën.

Kom met romige bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry, gegarneerd met fijngesneden bosui en grof gehakte cashewnoten

Deze soep is makkelijk om te maken en ideaal voor een doordeweekse dag. Je hoeft alleen maar alles in één pan te doen, even laten koken, pureren en vervolgens is je soep klaar. Wil je er een complete maaltijd van maken? Serveer de soep dan met een stuk versgebakken no-knead brood of een simpele tosti. 🤗

Waarom bloemkool en zoete aardappel combineren?

Heel eerlijk? Omdat ik nog een grote zoete aardappel had liggen die op moest! Zo simpel werken mijn recepten soms. 🤪 Maar daarnaast geeft aardappel in een soep een heerlijk dikkere structuur. Bovendien geeft zoete aardappel, zoals de naam al zegt, een subtiele zoete smaak aan de soep. Heb je geen zoete aardappel in huis? Geen probleem! Je kunt ook gewone aardappels gebruiken. Maar als je juist liever een dunnere soep hebt, kun je de (zoete) aardappel gewoon weglaten.

Recept bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry

een kom vol heerlijke bloemkoolsoep met zoete aardappel, gele curry en afgetopt met bosui, cashewnoten en chilivlokken

Bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry

Romige bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry. Kruidig, vol smaak en heerlijk romig. Makkelijk te maken en perfect voor een doordeweekse dag.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: romige bloemkoolsoep, snel soep recept, soep recepten, vegetarische bloemkoolsoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 250 gram zoete aardappel geschild en ik blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember schild en geraspt
  • 70 gram gele curry pasta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 850 milliliter water
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 2 stengels bosui in fijne ringetjes gesneden
  • handje gezouten cashewnoten fijngehakt
  • snufje chilivlokken optioneel

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de uien met gember aan. Voeg de knoflook en gele currypasta toe en bak dit kort mee.
  • Voeg dan de bloemkoolroosjes en zoete aardappel toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het water erbij en verkruimel het bouillbonblokje erbij. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de bloemkool en zoete aardappel gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met limoensap en eventueel een snuf zout.
  • Verdeel de bloemkoolsoep in 4 kommen, bestrooi met de bosui en fijngehakte cashewnoten en eventueel met een snufje chilivlokken.
  • TIP: voeg niet alle kokosmelk toe maar bewaar een beetje ter garnering.
    TIP: de bosui die je overhoudt kan je eventueel gebruiken voor een broodje warme beenham met pindasaus of maak de volgende dag een heerlijke pad thai.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

FAQ veelgestelde vragen over bloemkoolsoep met zoete aardappel

Hoe lang blijft deze soep goed?

In de koelkast blijft de soep zo’n drie dagen houdbaar.

Kan je de soep invriezen?

Dat kan zeker! In de vriezer blijft de soep ongeveer 3 maanden houdbaar.

Is gele curry pittig?

Nee, gele curry is juist mild en kruidig.

Welke toppings zijn lekker?

grof gehakte noten, vers gehakte kruiden, croutons, geroosterde bloemkoolroosjes of een beetje limoensap.

Kan je de kokosmelk vervangen?

Uiteraard! Je kan de kokosmelk vervangen door kookroom of een plantaardige kookroom.

Topping ideeën en andere lekkere soep recepten

Ik heb ervoor gekozen om de bloemkoolsoep af te toppen met grof gehakte gezouten cashewnoten en fijngesneden bosui. Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere toppings. Denk bijvoorbeeld aan: fijngehakte koriander of peterselie, knoflook croutons of geroosterde mini bloemkoolroosjes.

Deze bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry is heerlijk romig en vol smaak. Ideaal dus voor een doordeweekse dag. Serveer er een lekker stuk brood bij en je hebt echt een zalige avondmaaltijd. Heb je de soep gemaakt? Laat een reactie achter, dat vinden we altijd leuk! 😊

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *