Trefwoord: bloemkool, bloemkoolsoep, bloemkoolsoep met kerrie, kerrie, soep, soep recepten
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
stoofpan of kleinere soeppan
staafmixer
Ingredients
1bloemkoolongeveer 500-600 gram, in roosjes gesneden
500gramiets kruimige aardappelengeschild en in stukjes gesneden (ongeveer 2,5 bij 2,5 cm)
1uigesnipperd
2teentjesknoflookgeraspt
1theelepelkurkuma
2theelepelskerriepoeder
1theelepelgaram masala
flinke snuf versgemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
1,5groentebouillonblokje
snufpul biberof chilivlokken
roomboter of olie
scheutkookroomoptioneel
handjeverse peterseliefijngehakt en optioneel
850milliliterheet water
Instructions
Verhit een scheutje olie of klontje roomboter in een stoof of soeppan. Fruit de uien met de knoflook.
Voeg de blokjes aardappel, bloemkoolroosjes, kerriepoeder, garam masala, kurkuma, pul biber en zwarte peper toe. Bak dit voor ongeveer 2 minuten mee.
Verkruimel de bouillonblokjes erbij en voeg het water toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bloemkoolsoep afgedekt 15-20 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep eventueel verder op smaak met een snuf peper en/of zout. Voeg eventueel ook een flinke scheut kookroom toe en meng dit door de soep.
Schenk de soep in kommen en bestrooi met eventueel fijngehakte peterselie, pul biber en nog een scheutje (plantaardige) kookroom. Eet smakelijk!