Bladerdeeghapjes met Boursin en salami. Wil je een lekker, simpel en snelle borrelsnack maken? Zoek dan niet verder 🙂
Van deze bladerdeeghapjes ga je denk ik heel erg blij worden. Het kost je maar ongeveer 5 minuten om deze bladerdeeghapjes met Boursin en salami te maken. Mijn ouders zijn inmiddels helemaal om. (en dat mijn moeder ze lust zegt heel wat….sorry mam!)
Naast dat deze hapjes lekker zijn als borrelhapje kan je zo ook prima ‘s avonds bij een kom soep serveren.
Boursin
Ik gebruik voor dit recept Boursin Zacht & Romig. Als je ons langer volgt, dan weet je dat wij helemaal verzot zijn op Boursin. Er staan dan ook al flink wat recepten met Boursin op de blog.
Wat dacht je van een simpele spaghetti met Boursin en verse worst. De bladerdeeghapjes met zalm en Boursin staan ook zeer regelmatig bij ons op tafel.
Nu kan ik natuurlijk niet in iemand zijn portemonnee kijken en Boursin is natuurlijk wel duurder dan een huismerk kruidenroomkaas. Je zou dit recept dan ook prima met een gewone kruidenroomkaas kunnen bereiden.
Bladerdeeg
Om tijd te besparen gebruik ik gewoon een rol kant en klare bladerdeeg. Je kunt eventueel ook plakjes roomboter bladerdeeg gebruiken. Dan moet je er alleen wel voor zorgen dat je de plakjes goed aan elkaar vastmaakt.
Salami
De salami geeft deze bladerdeeghapjes een heerlijke kruidige en zoutige smaak. In plaats van gewone salami zou je ook truffelsalami, salame nostrano (mijn persoonlijke favoriet) of chorizo kunnen gebruiken. De salame Nostrano is te koop bij Dirk Supermarkten.
Geen liefhebber van salami? Gebruik dan rauwe ham, serranoham of Parmaham.
Recept bladerdeeghapjes met Boursin en salami
Bladerdeeghapjes met Boursin en salami
Ingrediënten
- 1 rol kant en klaar bladerdeeg
- 1 kuipje Boursin Zacht & Romig of andere kruidenroomkaas
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
- 12 plakjes salami kan ook minder zijn, afhankelijk van de grote van de salami
- snufje pul biber of chilivlokken
- sesamzaadjes optioneel
- maanzaad optioneel
- 1 ei geklutst (of melk)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Smeer het bladerdeeg in met de Boursin zacht en romig, leg daarop de plakjes salami en de geraspte kaas.
- Rol het bladerdeeg over de lange lengte op en snijd in 10-12 stukjes. Leg deze stukjes op de bakplaat ( met de open kant naar boven) en druk de stukjes platter.
- Smeer de bladerdeeghapjes in met geklust ei en bestrooi met wat sesamzaad, maanzaad en pul biber.
- Bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster iets afkoelen voor serveren. Eet smakelijk!
Bladerdeeghapjes met Boursin en salami
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.