bladerdeeghapjes met verse spinazie en fetakaas recept

bladerdeeghapjes met verse spinazie en fetakaas recept

Deze bladerdeeghapjes met verse spinazie en fetakaas ontstonden eigenlijk per toeval. Op vrijdagavond is het altijd chaos hier thuis. Beaudine moet naar toneel om 18.15 en Jan Willem moet om 19.00 weer open met onze Barbershop. Op vrijdag gaat dus vaak de frituurpan aan of eten we brood. Vorige week stond er eigenlijk brood op de planning maar ik had er zo geen trek in! Kijkend in de koelkast kwam ik op het idee om dit bladerdeeghapje met spinazie en fetakaas te maken. Met succes, want ze waren echt super lekker geworden. Daarbij zijn ze ook nog eens ontzettend simpel en snel te maken. Daarom deel ik dus graag het recept met je 🙂 

Recept bladerdeeghapjes met spinazie en fetakaas

bladerdeeghapjes met spinazie en fetakaas

4.80 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack, Tussendoortje
Keuken: Griekse, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram fetakaas
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 60 gram pijnboompitten
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • 1 ei geklutst
  • 30 gram geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg in 2 of 3 etappes de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Zet het vuur dan meteen uit en laat de spinazie iets afkoelen.
  • Verkruimel in een mengkom de fetakaas. Knijp het vocht uit de spinazie en roer de spinazie door de fetakaas. Breng op smaak met een snufje zout, snufje chilivlokken, een flinke snuf gemalen zwarte peper en de pijnboompitten. Leg het spinazie-fetakaas mengsel op het bladerdeeg. Rol de bladerdeegrol op en snijd in 10 stukken. Leg de stukken (ondersteboven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets platter. Smeer de hapjes in met geklust ei. Bestrooi met geraspte kaas en bestrooi ze eventueel met wat extra zwarte peper en een snufje chilivlokken. Bak de hapjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat de spinazie-fetakaas hapjes afkoelen of serveer ze meteen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Bladerdeeghapjes simpel en snel

recept bladerdeeghapjes met verse spinazie, fetakaas en pijnboompitten
Deze hapjes zijn lekker als snack maar kunnen ook prima met de lunch gegeten worden of ‘s avonds met een kom hete tomatensoep. Ik vind het lekker om er wat extra geraspte kaas overheen te strooien voordat ze de oven in gaan maar deze stap kan je eventueel ook overslaan.
recept bladerdeeghapjes met verse spinazie, fetakaas en pijnboompitten
De pijnboompitten geven behalve smaak ook een heerlijke crunch aan de hapjes. Lust je nu geen fetakaas, dan kan je dit eventueel ook vervangen voor ricotta. Voeg dan wel iets meer zout toe.