Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Totale breidingstijd 30 minuten
bladerdeeghapjes met pesto en ham

Bladerdeeghapjes met pesto en ham. Lust jij ook zo graag pesto? Dan zou ik zeker een keertje deze heerlijke snack maken. Krijg je onverwacht visite en wil je iets lekkers op tafel zetten? Dan weet ik zeker dat je van deze bladerdeeghapjes met pesto en ham erg blij gaat worden. Niet alleen jij trouwens…de visite ook 😉

bladerdeeghapjes met pesto en ham

Rol kant en klaar bladerdeeg

Een kleine tip 🙂 Zorg er altijd voor dat je een rol kant en klaar bladerdeeg in de koelkast op voorraad hebt. Dan kan je zoveel lekkers maken. Maak bijvoorbeeld ook eens de bladerdeeghapjes met feta en mozzerlla of de pizza rolletjes.

Je zou ook zoete bladerdeeghapjes kunnen maken. Smeer bijvoorbeeld het bladerdeeg in met roomboter en kaneelsuiker. Ook lekker is met Nutella en marshmallows of Pindakaas en banaan.

Pesto

Ik gebruik voor dit recept verse pesto van Dirk Supermarkten. Ik koop deze altijd per 3 in. Je hebt namelijk 3 bakjes voor 5 euro. Twee bakjes vries ik dan in en zo heb ik altijd verse pesto bij de hand. Ik maak namelijk graag recepten met pesto. Zo staat er regelmatig bij ons de pasta pesto met geroosterde tomaten op tafel. Ook erg lekker is het broodje met Mortadella en pesto mayonaise.

bladerdeeghapjes met pesto en ham

Recept bladerdeeghapjes met pesto en ham

Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Beoordeling
van de 5
Bladerdeeghapjes met pesto en ham
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram pesto
  • 100 gram ham
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • snuf pul biber of snufje chilivlokken
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • 1 ei of scheutje melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Smeer in met de pesto, verdeel de plakjes ham eroverheen en bestrooi met de extra belegen kaas en mozzarella. Bestrooi vervolgens met een snuf zwarte peper en pl biber
  • Rol het deeg via de lange lengte op en snijd in 12 stukjes.
  • Leg de plakjes op de bakplaat en druk voorzichtig met je vinger de stukjes iets platter.
  • Smeer de hapjes in met geklutst ei of een beetje melk.
  • Bak de bladerdeegrolletjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet. Eet smakelijk!

Tip

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!

Voedingswaarde

Vind je dit recept lekker?

Soms werken we samen met merken, daarom kom je in dit artikel af en toe een merknaam tegen. Ook gebruiken we affiliate linkjes; als je daar op klikt en iets koopt, steun je ons een beetje (kost jou niks extra’s!).

Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Lees dan onze disclaimer.

Welke ham gebruiken

Ik gebruikte voor dit recept gewoon plakjes gerookte achterham. Je zou ook beenham of schouderham kunnen gebruiken. Wil je echt in Italiaanse sfeer blijven dan kan je beter serranoham of Parmaham kunnen gebruiken.

Mozzarella

Naast extra belegen kaas gebruik ik voor deze bladerdeeghapjes ook mozzarella. Ik gebruik hiervoor kan en klare geraspte mozzarella. Je kunt beter geen bol mozzarella gebruiken. Dan is de mozzarella namelijk te nat en worden je bladerdeeghapjes zompig in plaats van lekker krokant.

Bladerdeeghapjes met pesto en ham

Bladerdeeghapjes met pesto en ham

1 reactie op “Bladerdeeghapjes met pesto en ham”

Comments are closed.
2.21 from 5 votes (4 ratings without comment)

Het lekkerste & het beste

wraps gevuld met falafel, avocado yoghurtdip saus en feta op rond bord

Wraps met falafel, avocado-yoghurtdip en feta

Wraps met falafel zijn bij ons thuis vaste prik. Vooral als we snel iets gezonds op tafel willen zetten, zonder

komkommer salade met feta wordt opgeschept met een vork uit groene schaal

Komkommer salade met feta – fris van smaak én snel klaar

Deze komkommer salade met feta is lekker fris en kruidig van smaak. Binnen 5 minuten maak je deze salade al

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus met sesamzaad en bosui in kommetje

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus – sticky, pittig en vol smaak

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus zijn sticky en zitten bomvol smaak. De saus is een mix van pittig, zoet én

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋