Bladerdeeg Kerstkoekjes met Nutella. Ik ben absoluut geen bakster, dus als ik deze “koekjes” kan bakken, dan kan jij het ook!
Het enige wat je voor deze Kerstkoekjes nodig hebt zijn 3 of 4 plakjes bladerdeeg, Nutella en poedersuiker.
Yum! Serveer er een kom warme chocolademelk met slagroom bij en genieten maar 🙂
Bladerdeeg Kerstkoekjes
Voor de meeste recepten gebruik ik een rol bladerdeeg. Voor deze bladerdeeg Kerstkoekjes gebruik ik plakjes bladerdeeg. Anders maak je wel heeeeeeel veeeeeeel koekjes 🙂
Dat is meteen dus wel een tip! Wil je heel veel koekjes maken, dan kan je gerust een rol bladerdeeg gebruiken.
Wanneer je ervoor kiest om plakjes bladerdeeg te gebruiken, dan zou ik je de roomboter bladerdeeg aanbevelen. Aan dat bladerdeeg zit net iets meer smaak en ook de structuur is daarvan erg lekker.
Nutella
Persoonlijk vind ik Nutella nog steeds de lekkerste hazelnootpasta qua smaak. Nu is Nutella wel vrij prijzig.
Nu alle maandelijkse kosten enorm stijgen kan ik me voorstellen dat je een beetje op je boodschappen wil bezuinigen.
Je zou deze Kerstkoekjes dan ook prima kunnen maken met een huismerk hazelnootpasta.
Variatie tips:
Wil je eens variëren met deze bladerdeeg Kerstkoekjes vervang de Nutella dan eens voor jam, pindakaas, lemon curd of (salted) caramel.
Schrik trouwens niet als de Nutella uitloopt. Niet alle koekjes zullen er even mooi uitzien wanneer ze uit de oven komen. Als je eenmaal de koekjes met poedersuiker hebt bestrooid zie je daar echter niets meer van.
TIP: soms willen de kleine bladerdeeg sterren eraf vallen in de oven. Plak deze dan meteen uit de oven weer bovenop de grote ster.
TIP: ook leuk én lekker is om twee evengrote sterren (of andere kerstkoekjesvorm) op elkaar te plakken.
Recept bladerdeeg Kerstkoekjes met Nutella
Bladerdeeg Kerstkoekjes met Nutella
Equipment
- 1 bakplaat
- Kerst uitsteekvormpje
Ingrediënten
- 4 plakjes (roomboter) bladerdeeg
- Nutella
- poedersuiker
- 1 ei geklutst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat het bladerdeeg ietsjes ontdooien. (niet helemaal anders is het lastig werken met de uitsteek vormpjes)
- Steek met de uitsteekvorm de grote sterren en kleine sterren uit het deeg. (of gebruik gewoon 1 maat)
- Leg de grote sterren op de bakplaat. Leg in het midden van de vorm een dotje Nutella. Druk de kleine ster in het midden op de Nutella. TIP: wanneer je dezelfde grote wilt gebruiken, smeer dan gewoon het hele vormpje in met Nutella
- Bestrijk de bladerdeeg koekjes met geklutst ei en bak in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat op een rooster de koekjes iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker. De koekjes zijn zowel warm, lauwwarm als koud lekker.
- TIP: je houdt natuurlijk bladerdeeg over. Dit kan je eventueel bij elkaar kneden en opnieuw uitrollen. Gebruik tijdens het uitrollen wel een beetje bloem tegen het plakken.
Bladerdeeg Kerstkoekjes met Nutella
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken