Brownie met Nutella en hazelnoten

Brownie met Nutella en hazelnoten

Deze brownie met Nutella en hazelnoten is echt met hoofdletters een quilty pleasure. Nu vind ik dat je jezelf af en toe moeten kunnen verwennen en met deze brownie doe je dat zeker. Nu is eigenlijk alles lekker met Nutella en het liefst stop ik iedere dag een lepel met deze chocoladepasta in mijn mond. Ik denk alleen niet dat mijn weegschaal daar heel erg blij van wordt, dus ik houd mij netjes in.

Brownie met Nutella en hazelnoten

Mijn absolute favoriet is altijd de brownie van de bijenkorf geweest. Deze brownie is heerlijk smeuïg van binnen en heeft een heerlijke krokante bovenlaag. De hoeveelheid pecannoten in de brownie is ook precies goed. Niet teveel en niet weinig. Ik heb al heel veel verschillende soorten brownies zelfgemaakt en die waren ook altijd wel lekker, maar toch konden ze nooit tippen aan die van de Bijenkorf. Deze brownie heeft echter die van de Bijenkorf met grof geweld van de nummer 1 afgeduwd en staat nu met stip op nummer 1.  

Nutella brownie maken

Brownie met Nutella en hazelnoten

Brownie met Nutella en hazelnoten

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 12 porties

Ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 gram melk chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 130 milliliter Melk
  • 75 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 20 gram cacaopoeder
  • snufje zeezout
  • 1 pot Nutella chocopasta
  • 100 gram hazelnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een brownie vorm in en bekleed met bakpapier
  • Smelt zowel de melk als de pure chocolade au bain marie
  • Roer de boter door de gesmolten chocolade
  • Klop de eieren met de suiker in een grote mengkom tot een smeuïge substantie
  • Roer voorzichtig de melk erdoor
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met een snuf zeezout en de cacaopoeder
  • Spatel voorzichtig het ei mengsel door de gesmolten chocolade en spatel daarna het zelfrijzend bakmeel erdoorheen
  • Giet het brownie mengsel in de bakvorm en bak de brownie gaar in 35-40 minuten (afhankelijk van je oven)
  • Laat de brownie afkoelen en smeer daarna in met een laag Nutella (net zo dik als jijzelf wilt) en bestrooi met de gehakte hazelnoten
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Je moet deze brownie natuurlijk niet te vaak eten. Deze brownie met Nutella is namelijk alles behalve gezond

Brownie met Nutella en hazelnoten

Brownie met Nutella en hazelnoten

                                 Enjoy!