7 Indiase recepten: op reis door India

7 Indiase recepten: op reis door India

7 Indiase recepten: op reis door India. Helaas kan er nu vanwege Corona niet gereisd worden. Wel kan je thuis aan je eigen keukentafel een reis maken. Vandaag nemen wij jou mee naar India met 7 heerlijke Indiase recepten. Zodra we weer mogen reizen en je wilt graag een vakantie maken naar India om daar “echt” culinair te gaan genieten, moet je natuurlijk wel eerst starten met het online aanvragen van een visum. Wij zouden zelf heel graag later een culinaire reis door India willen maken. Dit willen wij alleen wel pas doen wanneer de kinderen de deur uit zijn. Daarom moeten we dus nog eventjes een paar jaar geduld hebben. Tot die tijd halen wij India gewoon zelf naar onze eigen keukentafel 🙂

Vind je het leuk om vaker meegenomen te worden naar een land met allemaal heerlijke recepten? Zo ja, naar welk land wil je dat we jou meenemen? Dan gaan wij daarmee aan de slag. Je kan ons dit laten weten via onze social media kanalen als Facebook of Instagram.

7 heerlijke Indiase recepten

als je op de foto’s klikt dan ga je naar het desbetreffende recept

Indiase curry met kip en aardappel

Deze Indiase curry met kip, aardappel en groente is echt een feestje om te eten. Wat een smaakexplosie! Schrik alleen niet van de ingrediëntenlijst. Die is redelijk lang qua specerijen maar het is het echt allemaal waard. Serveer deze Indiase curry met naan en een frisse yoghurtdip.

Indiase curry

vegetarische Saag Paneer

Wil je echt de Indiase keuken naar je eigen keukentafel halen? Maak dan zeker eens deze vegetarische Indiase Saag Paneer. Om eventuele misverstanden uit de weg te helpen, dit is geen authentiek recept! Dit is namelijk mijn snelle en simpele versie van Saag Paneer. In India gebruiken ze geen diepvries spinazie a la crème maar verse spinazie. Is de ene Saag Paneer lekkerder dan de ander? Ik persoonlijk vind van niet. Eigenlijk zijn het toch twee verschillende gerechten, ondanks bijna dezelfde ingrediënten. 

vegetarische Saag Paneer met Naan

Indiase gehaktballetjes van de bbq

Of dit een echt authentiek recept uit India is betwijfel ik. Lekker zijn deze Indiase gehaktballetjes van de bbq wel. Deze kruidige gehaktballetjes bevatten wel de echte Indiase smaken als komijn en koriander. Heb je nu geen bbq dan is dat natuurlijk geen probleem. Deze Indiase gehaktballetjes kan je namelijk ook prima in een grillpan of koekenpan bereiden. Maak je deze balletjes in een koekenpan los, dan moet je wel een beetje olie gebruiken om ze te bakken.

7 Indiase recepten: Indiase  gehaktballetjes

Pittige Indiase kip Korma

Mijn versie van Indiase kip Korma kan misschien wel weer wat kritiek opleveren. Officieel is kip korma namelijk een mild gerecht maar ik heb het een beetje meer pit gegeven. Ben jij geen liefhebber van pittig eten dan kan je deze kip Korma natuurlijk ook iets minder pittig maken. Gebruik simpelweg minder of geen peper/sambal en je gerecht is minder pittig. 

Indiase kip Korma maken

Kip Tandoori

Kip Tandoori is eigenlijk van zichzelf een “sausloos” recept. Ik weet het, dit is geen goed Nederlands woord maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel. De kip wordt gemarineerd in yoghurt en specerijen en wordt vervolgens geroosterd in een tandoor of een kleioven. Ik maak het gerecht gewoon in de pan maar je kan de kip ook grillen op een grillpan of op de barbecue. Kip Tandoori is afkomstig uit India maar is inmiddels super populair over de hele wereld.

7 Indiase recepten: zelf kip tandoori maken

Tikka Masala: Indiase curry zonder pakjes of zakjes

Een gerecht wat zeker niet in dit overzicht mag ontbreken is de Tikka Masala. Deze Indiase curry maken mensen vaak uit een pakje of zakje maar dit gerecht is ook echt heel simpel zonder kant en klare pakjes of zakjes te maken. Deze Indiase curry is echt heerlijk met een zelfgemaakte Naan.

Tikka Masala maken zonder pakjes en zakjes. Top 20 recepten 2019

zelfgemaakte Naan

Een veel gegeten bijgerecht in India is Naan. Hier in Nederland zeggen we vaak “Naan brood”. Dit klopt alleen niet helemaal. Naan betekend namelijk brood, dus eigenlijk zeg je dan broodbrood. Dat klinkt een beetje gek toch 😉

7 Indiase recepten: zelfgemaakte Naan

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu één van deze 7 Indiase recepten van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.

dit artikel is een samenwerking. Door dit soort samenwerkingen kunnen wij jou op Familie over de Kook blijven voorzien van heerlijke recepten.