Indiase curry met kip, aardappel en groenten

Indiase curry met kip, aardappel en groenten
Deel met je vrienden:

De eerste reactie thuis op deze Indiase curry met kip, aardappel en groenten was “het lijkt wel op roti”. Hahaha ze bedoelen natuurlijk niet de roti plaat maar de kip masala. Eerlijk is eerlijk, kan ik me hier ook wel iets bij voorstellen. Qua structuur en smaak heeft het er zeker iets van weg. Deze Indiase curry heeft alleen net iets andere specerijen en ik voeg ook veel meer groenten toe ten opzichte van de “Roti” (zoals we dit in de volksmond noemen) Ik serveerde deze curry met Naan (nee niet zelfgemaakt dit keer) en een frisse yoghurtdip….wel zelfgemaakt! Je zou er eventueel nog rijst bij kunnen koken maar wij vinden dit recept vullend genoeg.

recept Indiase curry met kip en aardappel

Indiase curry met kip, aardappel en groenten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 4 grote iets kruimige aardappelen middel grote stukken gesneden
  • 3 theelepels garam masala
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • limoen
  • handje verse koriander gehakt
  • 2 paprika's blokjes gesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 200 gram diepvries erwtjes
  • roomboter
  • olie

Instructies

  • Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit een scheutje olie en roomboter in een stoofpan en bak de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook, rode peper, gember, tomaat, champignons en paprika voor 2 minuten. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, uienpoeder en een snufje chilipoeder toe. Bak dit kort mee. Voeg de kip, kokosmelk, bouillonblokje en aardappelen toe. Roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat voor 15 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15-20 minuten zachtjes koken (de aardappelen moeten gaar zijn) Voeg de diepvrieserwtjes toe en kook deze 1-2 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Ik gebruikte een hele limoen maar doe dit echt naar eigen smaak. Serveer eventueel met Naan en een frisse yoghurtdip.

Tip: Wij hadden nog een klein beetje Indiase curry over en die heb ik de volgende dag in een pitabroodje gedaan. Dat was ook echt heel erg lekker! Dus als je over hebt, vries het dan niet in maar vul er dus een pitabroodje mee 🙂

Indiase curry met kip en aardappel

recept Indiase curry met kip, aardappel en groenten maken
Deze Indiase curry met kip, aardappel en groenten is echt weer een feestje om te eten. Wat een smaakexplosie! Schrik niet van de ingrediënten lijst, het is het echt waard. Zoals je op de foto al kan zien heb ik ditmaal niet zelf mijn Naan gemaakt. Hier had ik namelijk echt geen tijd voor…..zonde want zelfgemaakt is wel echt veel lekkerder. Gelukkig maakte ik wel zelf een frisse yoghurtdip erbij.
recept Indiase curry met kip, aardappel en groenten maken
Ik had nog gekookte eieren over van de lunch en eerlijk gezegd is dit er echt wel heel lekker bij. Lekker ook met wat extra pul biber eroverheen (chilivlokken)

Probeer ook eens onderstaande recepten