Indiase gehaktballetjes van de bbq

KokenKoken
Indiase gehaktballetjes van de bbq
Deel met je vrienden:

Vandaag het recept van deze super lekkere Indiase gehaktballetjes van de bbq. De bbq draait hier overuren en er komen dus nog ontzettend veel recepten voor op de bbq op Familie over de Kook. Deze gehaktballetjes zitten bomvol smaak en zijn zoals je van mij gewend bent, redelijk pittig. Wees gerust! Je hebt ook weer geen hele kan water nodig 😉  Bij deze Indiase gehaktballetjes maakte ik een frisse sriracha dip. Er staan op de blog al een aantal dips met sriracha maar deze is toch net weer eventjes anders. Ik maakte er heerlijke zelfgemaakte friet bij en iedereen heeft me toch zitten smullen. We hadden nog een paar balletjes over en die heb ik de volgende dag tussen een pistoletje gedaan met wat sla, tomaat, avocado en de frisse sriracha dip. Dat was ook echt super lekker. Een dubbele portie maken is daarom ook zeker geen straf.

recept Indiase gehaktballetjes van de bbq

Indiase gehaktballetjes van de bbq

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 12 balletjes

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels sriracha
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 1 theelepel uienpoeer
  • 3 teentjes knoflook fijngeraspt
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 ei
  • flinke hand panko of paneermeel
  • handje verse koriander fijngehakt
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • bosui/lenteui fijngehakt en optioneel
  • chilivlokken of pul biber optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten (behalve de chilivlokken en bosui) en laat het liefst een paar uur in de koelkast afgedekt staan. Maak ongeveer 12 balletjes van het gehakt. Rijg de balletjes aan de houten prikkers. Laat die van te voren even weken in water, hierdoor blakeren ze niet zo zwart. (ik was het met mijn stomme kop vergeten) Verwarm de bbq tot 170 graden en laat de spiezen ongeveer 15 minuten indirect liggen. Bbq daarna de spiezen nog direct voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Bestrooi eventueel nog met een snuf pul biber/chilivlokken en/of fijngesneden bosui.

recept frisse sriracha dipsaus

frisse sriracha dipsaus

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel sriracha minder als je niet zo pittig houdt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf peper en zout
  • 1/2 limoen het sap
  • klein handje verse koriander, munt en peterselie fijngesneden
  • 1 bosui fijngesneden optioneel voor garnering

Instructies

  • Meng alle ingrediënten en bestrooi eventueel met een klein beetje fijngesneden bosui. Hoeft niet mag wel!

Indiase gehaktballetjes

recept Indiase gehaktballetjes van de bbq
Door de gehaktballetjes op de bbq te bereiden krijg je een super lekkere grill smaak en een heerlijk krokant korstje. 
recept Indiase gehaktballetjes van de bbq
Ik eet super graag patat maar ik kan me voorstellen dat jij misschien iets minder van patat houdt (nou ja, eigenlijk niet maar goed) Deze gehaktballetjes zijn ook lekker bij bijvoorbeeld nasi of op een zelfgemaakte Naan met een frisse salsa.

Onderstaande bbq recepten vind je misschien ook lekker