7 best bekeken recepten 2023

7 best bekeken recepten 2023

7 best bekeken recepten 2023. Zelf ben ik altijd nieuwsgierig naar dit lijstje en ik ben benieuwd of jouw favoriet er misschien ook tussen staat.

Naast dit overzicht met 7 best bekeken recepten 2023 wil ik jou als lezer ontzettend bedanken. Zonder jou was er namelijk geen “best bekeken” overzicht. Ben je een vaste bezoeker van onze blog dan hoop ik dat je 2024 met net zoveel plezier onze blog gaat bezoeken als vorig jaar.

1: kipsaté zelf maken in ketjap marinade

kipsaté in ketjap en sambal marinade lekker met zelfgemaakte satésaus en frietjes

Deze simpele zelfgemaakte kipsaté in ketjap marinade staat inmiddels al heel wat jaar op nummer 1 van best bekeken recepten op Familie over de Kook. Ik vind dit echt nog steeds een enorme eer. Zelf maken wij dit recept ook nog steeds heel erg vaak.

Ga naar het recept van de zelfgemaakte kipsaté in ketjap marinade:

2: Surinaamse nasi met kip

Surinaamse nasi met kip en komkommer in zuur

Aan de foto kun je misschien wel al zien dat dit een ouder recept op de blog is. Ik zal komend jaar eventjes nieuwe foto’s gaan maken. Aan het recept ga ik echter niets veranderen want deze Surinaamse nasi is gewoon oprecht ontzettend lekker. Nog een voordeel is dat dit recept ook heel simpel te maken is.

Ga naar het recept van de Surinaamse nasi met kip:

3: kip kerrie met rijst en boontjes

kip kerrie met rijst en boontjes

Nog een gerecht met rijst maar totaal anders. Deze kip kerrie maak je super snel klaar en is dus een ideale doordeweekse avondmaaltijd. Wij eten het graag met sperzieboontjes maar je kunt ook een andere groente erbij serveren.

Ga naar het recept van de kip kerrie met rijst en boontjes:

4: prei ovenschotel met kruidig gehakt en paprika

7 best bekeken recepten 2023: ovenschotel met prei, aardappelpuree en kruidig gehakt

Romige aardappelpuree met kruidig gehakt gebakken met prei en paprika en daaroverheen nog heel veel gesmolten kaas. Als dit niet smullen is dan weet ik het ook niet meer. Wanneer dit gerecht in de oven staat ruikt je huis heerlijk en gaat je maag meteen knorren.

Ga naar het recept van de prei ovenschotel met kruidig gehakt en paprika:

5: krieltjes ovenschotel met gehakt, spek ui en kaas

7 best bekeken recepten 2023: krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt

Deze krieltjes ovenschotel was één van de eerste recepten op onze foodblog en iedere maand wordt dit recepten nog door enorm veel mensen klaargemaakt. Zelf eten wij dit recept ook nog vaak en varieer ik er iedere keer mee. Het recept is zonder groenten maar je kunt natuurlijk zelf veel groenten toevoegen.

Ga naar het recept van de krieltjes ovenschotel met gehakt, spek ui en kaas:

6: andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

7 best bekeken recepten 2023: andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

Een nieuwe binnenkomer en wat voor één 😉 Ik snap wel dat deze heerlijke andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus in dit overzicht staat. Dit recept eten wij momenteel zelf ook bijna wekelijks wel een keertje.

Ga naar het recept van de andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus:

7: pasta Boursin met spekjes

pasta Boursin met spekjes

Nummer 7 is dé grote favoriet van onze kids namelijk pasta Boursin met spekjes. Is dit recept heel gezond? Nope! Is dit recept ontzettend lekker? Yep! Voeg gerust groenten toe voor de vitamientjes. Zelf eten wij er graag een salade of geroosterde groenten uit de oven bij.

Ga naar het recept van de pasta Boursin met spekjes:

7 best bekeken recepten 2023

Dit waren de best bekeken recepten van 2023. Opvallend is dat al drie jaar op rij de nummer 1 en 2 hetzelfde zijn.

Verder is er ten opzichte van vorige jaar ook niet heel veel veranderd in de top 7. Nieuwe binnenkomer is echter de andijviestamppot met gehaktballen in ketjapsaus. Ik ben benieuwd of die er volgend jaar ook weer in zal staan.