Zelfgemaakte pittige teriyaki saus

Zelfgemaakte pittige teriyaki saus
Deel met je vrienden:

Zelfgemaakte pittige teriyaki saus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Japanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 klein schaaltje

Ingrediënten

  • 50 milliliter sojasaus
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper zeer fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook zeer fijngehakt
  • 1 eetlepel mirin gewoon verkrijgbaar in de supermarkt
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm alle ingrediënten op de maïzena en citroensap na. Breng de saus aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken. Meng ondertussen 1 theelepel maïzena met een scheutje koud water. Voeg het maïzena papje toe aan de saus en laat nog even zachtjes doorkoken. De saus zal nu gaan indikken. Breng op smaak met een scheutje citroensap. Dit is optioneel, de saus wordt namelijk dan wel een stuk frisser en zuurder van smaak. Voeg dus niet meteen teveel toe.