Zelf tzatziki maken is niet alleen super simpel maar is ook heel veel lekkerder dan kant en klare tzatziki.
Zelfgemaakt met verse kruiden
Ik gebruik zelf graag het liefst verse kruiden. Dit geeft namelijk zoveel meer smaak aan je gerechten. In dit recept heb ik verse munt en peterselie gebruikt. Ik vind Griekse tzatziki het lekkerst als het een wat dikkere structuur heeft. Daarom gebruik ik naast Griekse yoghurt ook een bekertje crème fraîche. Het is dus zeker geen mager recept maar wel ontzettend lekker en dat vinden wij veel belangrijker;-)
Recept Tzatziki maken
tzatziki
Ingrediënten
- 125 gram crème fraîche
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1/2 citroen het sap
- handje verse petereselie fijngesneden
- 10 blaadjes verse munt fijngesneden
- flinke snuf peper en zout
- 1 komkommer
Instructies
- Rasp de komkommer en laat dit 15 minuten met een snuf zout uitlekken in een fijne vergiet. (zeef kan ook) Knijp na 15 minuten de geraspte komkommer uit.
- Meng de crème fraîche met de Griekse yoghurt, geraspte knoflook, sap van 1/2 citroen, peterselie, munt en een flinke snuf peper en zout.
- Spatel vervolgens de uitgelekte en uitgeknepen komkommer toe. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
- TIP: Ook erg lekker is om nog een beetje fijngehakte dille toe te voegen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.