Zelf kip kerrie salade maken is super simpel en ik durf wel te zeggen ook veel lekkerder. Dus vergeet kant en klare bakjes.
Met het warme weer van de afgelopen tijd hebben wij niet altijd zin om warm te eten ’s avonds. Een stokbroodje met een salade of zelfgemaakte filet americain is dan ideaal. Deze kip kerrie salade is niet alleen lekker op brood maar ook op een toastje is hij niet te versmaden. Dus heb je een borrel op de planning staan, dan kan ik je dit recept ook van harte aanbevelen! Op Familie over de Kook staat overigens al een recept om zelf een pittige kip kerrie salade te maken, dus die zou je ook een keertje kunnen proberen. Ik ben benieuwd welke je lekkerder gaat vinden.
Recept kip kerrie salade maken

Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 kipbouillonblokje
- 1 bosui/lenteui fijngesneden
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- handje verse bieslook fijngesneden
- 2 flinke theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 kleine theelepel knoflookpoeder
- 1,5 theelepel sriracha
- snuf peper en zout
- 1 grote augurken zoet/zuur fijngesneden
Instructies
- Breng in een pan water aan de kook met 1 kipbouillonblokje. Leg de kipfilets hierin en laat met de deksel op de pan zachtjes 15 minuten koken. Pluk daarna de kip uit elkaar. Meng in een mengkom de geplukte kip met alle overige ingrediënten. Zet afgedekt in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Zelfgemaakte salade voor op brood



Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.