kip kerrie maken met rijst: pittig!

kip kerrie maken met rijst: pittig!

Als je eenmaal weet hoe simpel het is om zelf een kip kerrie te maken, dan weet ik echt 100% zeker dat je dit nooit meer uit een pot koopt. Wanneer ik zelf kip kerrie maak, dan vul ik hem ook meteen met lekker veel groenten. Nu zijn er veel mensen die ananas in kip kerrie doen maar zowel Jan Willem als ik vinden dat echt niet lekker. In mijn recept zit dus geen ananas maar voel je natuurlijk vrij om deze toe te voegen als jij dit wel lekker vindt. Het voordeel van zelf maken is ook dat je hem lekker pittig kan maken. Deze variant is dus niet geschikt voor doetjes hahahaha. Grapje, ook de hoeveelheid pit kan je natuurlijk zelf aanpassen. 

recept kip kerrie

Recept Afdrukken
pittige kip kerrie
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20-25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20-25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit in een steelpannetje 20 gram roomboter en fruit hierin op middelhoog vuur de uien met de rode peper, knoflook en een snuf gemalen zwarte peper en zout. Als de uien beginnen te kleuren (ongeveer na 5-7 minuten) voeg je de kerrie, masala, komijn, kardemon, nootmuskaat, uienpoeder, suiker, chilipoeder en nootmuskaat toe en bak dit voor 2 minuten mee. Voeg het bekertje slagroom toe, breng aan de kook en laat 1,5 tot 2 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Maak ondertussen ook de kip klaar. Verhit hiervoor een klontje roomboter en een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin aan met een snufje zout en peper. Voeg de paprika, champignons en knoflook toe en bak tot de kip gaar is en de champignons bruin gekleurd zijn. Voeg dan de diepvrieserwtjes toe en bak deze 2 minuten mee. Vervolgens voeg je de saus toe en bak je het geheel nog even kort mee. Serveer met de rijst en klaar is kees!
Deel dit Recept

zelfgemaakte pittige kip kerrie zonder ananas

recept zelf pittige kip kerrie maken zonder ananas
Super lekkere pittige kip kerrie met groenten. Gezond eten kan echt zoooooo lekker zijn. Zelfs de kids hebben goed meegegeten, ondanks dat hij echt best pittig was.
recept zelf pittige kip kerrie maken zonder ananas
Amaranthe is gek op komkommer en omdat deze kip kerrie dus best pittig is, kan ze dit wel erbij gebruiken. Deze kip kerrie is trouwens ook lekker tussen een pitabroodje en dan met een flinke klodder frisse yoghurtdip. Ideaal voor in het weekend….dat is weer eens iets anders dan een broodje shoarma 😉