Eén van de favoriete soorten hartige broodbeleg (of cracker in mijn geval) thuis is filet americain. Voorheen kocht ik dit gewoon in de supermarkt of bij de slager maar tegenwoordig vind ik het leuker om zelf filet americain te maken. Dit is namelijk super makkelijk! Het is klaar in nog geen 3 minuten. Ook een groot voordeel is dat je de filet helemaal naar eigen smaak kan kruiden. Daarbij is het ook nog eens veeeeeeeel goedkoper dan de slager en veeeeeeel lekkerder dan de filet americain uit de supermarkt. Ideaal ook als je een verjaardag viert of ander feestje….succes gegarandeerd! Ben je nu niet zo van rauw vlees maar wil je wel iets lekkers op brood eten? Maak dan eens deze pittige tonijnsalade. (is ook erg lekker op een toastje)
recept zelf filet amaricain maken
Ingrediënten
- 300 gram rundertartaar
- 1,5 tot 2 eetlepels mayonaise hoe meer hoe romiger de filet wordt
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel worcestersaus
- 2,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel sriracha
- flinke snuf peper en zout
- 1 kleine eetlepel ketchup
- snufje knoflookpoeder optioneel
Instructies
- Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot je een smeuïge substantie hebt. Breng op smaak met kruiden naar keuze. Wil je hem pittiger? Voeg meer sriracha toe. Wil je hem romiger? Voeg meer mayonaise toe….ofwel….speel zelf met de smaken.
Zelfgemaakte filet americain
Onderstaande smeersel voor op brood vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-kip-kerrie-salade-maken/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-tonijnsalade-met-sriracha-en-rode-peper/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gezonde-tonijnsalade-op-brood-op-toastje/” target=”_blank”]