Daar komt ze weer hoor met haar sriracha! Ditmaal heb ik een pittige tonijnsalade met sriracha en rode peper gemaakt.
Wees gerust, deze tonijnsalade is zeker niet te pittig. Door het gebruik van Griekse yoghurt, augurk, tomaat en bieslook blijft de salade lekker fris en helemaal in balans. Het kost je maar 5 minuutjes werk om te maken en het is een ideale salade voor bij een borreltje in de zon. Ook erg lekker is om de tonijnsalade op een broodje te eten. Nu gebruik ik in dit recept ook een eetlepel mayonaise maar mocht je op de lijn (willen) letten, dan kan je deze ook vervangen voor een extra eetlepel yoghurt. Ach, het leven met een klodder mayo maakt het natuurlijk wel veel lekkerder!
Recept pittige tonijnsalade

pittige tonijnsalade
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn
- 1/2 rode peper heel fijngesneden
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 flinke theelepel sriracha
- 7 gram verse bieslook fijngehakt
- 1 stengel bosui heel fijngesneden
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 tomaat fijngesneden zonder vruchtvlees
- 1 augurk zoet/zuur heel fijngesneden
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar en klaar is je pittige tonijnsalade. Serveer eventueel met nog wat extra rode peper en/of bieslook.
Pittige tonijnsalade met sriracha en rode peper


Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.