pittige tonijnsalade met sriracha en rode peper.

KokenKoken
pittige tonijnsalade met sriracha en rode peper.
Deel met je vrienden:

Daar komt ze weer hoor met haar sriracha! Ditmaal heb ik een pittige tonijnsalade met sriracha en rode peper gemaakt. Wees gerust, deze tonijnsalade is zeker niet te pittig. Door het gebruik van Griekse yoghurt, augurk, tomaat en bieslook blijft de salade lekker fris en helemaal in balans. Het kost je maar 5 minuutjes werk om te maken en het is een ideale salade voor bij een borreltje in de zon. Ook erg lekker is om de tonijnsalade op een broodje te eten. Nu gebruik ik in dit recept ook een eetlepel mayonaise maar mocht je op de lijn (willen) letten, dan kan je deze ook vervangen voor een extra eetlepel yoghurt. Ach, het leven met een klodder mayo maakt het natuurlijk wel veel lekkerder! 

Recept pittige tonijnsalade

pittige tonijnsalade

4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 rode peper heel fijngesneden
  • 1 kleine eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel sriracha
  • handje verse bieslook fijngehakt
  • 1 bosui heel fijngesneden
  • snufje uienpoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snuf peper en zout
  • 1 tomaat fijngesneden zonder vruchtvlees
  • 1 augurken zoet/zuur heel fijngesneden

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en klaar is je pittige tonijnsalade. Serveer eventueel met nog wat extra rode peper en/of bieslook.

 

Pittige tonijnsalade met sriracha en rode peper

pittige tonijnsalade met rode peper en sriracha
Zelf tonijnsalade maken is echt een fluitje van een cent. Het kost je maar 5 minuten en het is veel lekkerder dan kant en klare varianten uit de supermarkt. Deze pittige tonijnsalade is niet alleen lekker op toastje, ook op een broodje of cracker is hij erg lekker. Wil je hem echt gezond eten, laat dan dus de mayonaise uit het recept! 
pittige tonijnsalade met sriracha en rode peper
Schrik niet van de titel “pittige tonijnsalade”. Door alle ingrediënten te mengen met elkaar, is de tonijnsalade juist mooi in balans. Mocht je wel van pit houden maar ben je voor dit recept toch een beetje bang, laat dan de verse peper uit het recept. Niet alleen mayonaise maakt het leven lekkerder, ook sriracha! Bij ons gaan er behoorlijk wat flessen doorheen in een jaar.

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker