zelf filet americain maken: verslavend lekker!

zelf filet americain maken: verslavend lekker!

Eén van de favoriete soorten hartige broodbeleg (of cracker in mijn geval) thuis is filet americain. Voorheen kocht ik dit gewoon in de supermarkt of bij de slager maar tegenwoordig vind ik het leuker om zelf filet americain te maken. Dit is namelijk super makkelijk! Het is klaar in nog geen 3 minuten. Ook een groot voordeel is dat je de filet helemaal naar eigen smaak kan kruiden. Daarbij is het ook nog eens veeeeeeeel goedkoper dan de slager en veeeeeeel lekkerder dan de filet americain uit de supermarkt. Ideaal ook als je een verjaardag viert of ander feestje….succes gegarandeerd! Ben je nu niet zo van rauw vlees maar wil je wel iets lekkers op brood eten? Maak dan eens deze pittige tonijnsalade. (is ook erg lekker op een toastje)

recept zelf filet amaricain maken

filet americain

4.19 van 59 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Porties: 1 flink bakje

Ingrediënten

  • 300 gram rundertartaar
  • 1,5 tot 2 eetlepels mayonaise hoe meer hoe romiger de filet wordt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 2,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel sriracha
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 kleine eetlepel ketchup
  • snufje knoflookpoeder optioneel

Instructies

  • Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot je een smeuïge substantie hebt. Breng op smaak met kruiden naar keuze. Wil je hem pittiger? Voeg meer sriracha toe. Wil je hem romiger? Voeg meer mayonaise toe....ofwel....speel zelf met de smaken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Zelfgemaakte filet americain

recept zelf filet americain maken
Als je eenmaal zelf filet americain gemaakt heb, dan weet ik zeker dat je dit nooit meer kant en klaar koopt. Dit is namelijk echt zooooo lekker! Binnenkort kom ik met nog een filet americain recept.
broodje met zelfgemaakte filet americain
Ik verwende Jan Willem met dit lekkere broodje filet americain met een klein beetje andijvie, gekookt ei, peper en natuurlijk nog wat extra mayonaise. De liefde van de man gaat nog steeds door zijn maag 😉 

Onderstaande smeersel voor op brood vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-kip-kerrie-salade-maken/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-tonijnsalade-met-sriracha-en-rode-peper/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gezonde-tonijnsalade-op-brood-op-toastje/” target=”_blank”]