Wraps met ham en pittige sla. Super lekker om tijdens de lunch te nuttigen. Deze wraps kunnen echter ook prima bij een kom dampende soep ‘s avonds geserveerd worden.
Pittige sla
In plaats van coleslaw heb ik dit keer gewoon een zak kant en klare gemengde sla gekocht. De gemengde sla breng je op smaak met Griekse yoghurt, mayonaise, sriracha, limoensap, tomaatjes, chilivlokken, peper en zout.
De pittige slamix kan je verder eventueel nog uitbreiden met stukjes komkommer of avocado. Ook erg lekker is om iets fruitigs toe te voegen. Denk aan blokjes ananas, mango of stukjes druif.
Wanneer je de pittige sla mengt met allemaal lekkers zou je de salade ook gewoon zonder de wrap kunnen eten.
Welke wraps gebruiken
Ik gebruik voor medium normale wraps. Wil je de wraps met ham en pittige slamix gezonder eten? Gebruik dan volkoren wraps of groentewraps. Ook erg lekker zijn maiswraps.
Zelf heb ik qua lunch genoeg aan 1 medium wrap maar Jan Willem eet er liever twee….of drie 😉
Andere lekkere recepten met wraps: wraps met salami en roomkaas, BLT wraps of maak eens de wraps met romige kipsalade.
Ham of ander beleg?
Nu is de titel wel wraps met ham en pittige sla maar je zou ook ander beleg kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kipfilet, rookvlees, rosbief of salami.
Ook erg lekker is om gerookte kip in stukjes te snijden en deze toe te voegen aan de pittige slamix.
Ben je een liefhebber van vis? Gebruik dan gerookte zalm of een blikje tonijn. Ga dus vooral lekker variëren thuis.
Recept wraps met ham en pittige sla
Wraps met ham en pittige sla
Ingrediënten
- 8 medium wraps
- 1 zak gemengde sla ongeveer 300 gram
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1/2 limoen of citroen
- 1/2 eetlepel sriracha
- snufje chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- 200 gram cherrytomaten in partjes gesneden
- 200 gram ham of ander beleg naar keuze
- 50 gram alfalfa
Instructies
- Meng de sla met de mayonaise, Griekse yoghurt, limoensap en sriracha, chilivlokken, zwarte peper, zout en de cherrytomaten.
- Bak de wraps even kort in een droge koekenpan.
- Beleg de wraps met de pittige sla, ham en de alfalfa.
- Rol de wraps op en smullen maar. Eet smakelijk!
- TIP: ook lekker is om stukjes gekookt ei toe te voegen.
Wraps met ham en pittige sla
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.