BLT wraps met spek, tomaat en sla

BLT wraps met spek, tomaat en sla
Deel met je vrienden:

BLT wraps met spek, tomaat en sla

4 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 6 wraps

Ingrediënten

  • 200 gram ijsbergsla fijngesneden (ik gebruikte een zak voorgesneden sla)
  • 150 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 5 tomaten in stukjes gesneden (zonder vruchtvlees, dus alleen de buitenkant)
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 6 mais tortilla wraps kan ook 8 maar dan heb je minder vulling per wrap

Instructies

  • Bak de stukjes ontbijtspek in een koekenpan goudbruin en krokant. Ik bak zelf de spek in een klein beetje olie. Laat de spek even op een stuk keukenpapier uitlekken. Meng ondertussen de sla met de tomaten, mayonaise, Griekse yoghurt, peper, chilivlokken (of pul biber), knoflookpoeder en gedroogde peterselie. Voeg dan de uitgebakken spek toe.
  • Ik verwarm de wraps droog in een koekenpan. Leg er de BLT vulling op en rol de wraps dicht. Eet ze meteen op of wikkel ze in aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast.