Wil je een gezonde en snelle maaltijd op tafel zetten? Maak dan eens deze wraps met gehakt en tomatensaus ovenschotel klaar.
Wraps met gehakt en groenten
Deze wraps zijn ook ideaal om veel groenten in te verwerken. Uiteraard met een Familie over de Kook twist. De tomatensaus is namelijk heerlijk kruidig en pittig!
Schrik dus niet van de hoeveelheid gedroogde kruiden die je nodig hebt. Als je vaker van ons recepten hebt gemaakt, dan weet ik zeker dat je ze allemaal in je kruidenkastje hebt staan.
Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard om ze aan te schaffen 😉 Ook een lekkere ovenschotel met wraps is het recept voor Mexicaanse Burritos a lá de Knorr Wereldgerechten.
Welke groenten kan je gebruiken
Voor dit recept gebruikte ik 3 paprika’s en een bakje champignons. Dit had ik namelijk allemaal nog in de koelkast had liggen.
Voel je echter vrij om iedere groente te gebruiken die jij lekker vindt. Ik probeer voedselverspilling tegen te gaan en daarom zijn gevulde wraps ideaal. Ideaal om restjes in te verwerken.
Wil je het recept nog sneller maken gebruik dan gewoon een zak kant en klare wokgroenten. Dan hoef je ook niets te snijden.
recept wraps met gehakt en tomatensaus ovenschotel
wraps met gehakt en tomatensaus ovenschotel
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 200 gram tomatenblokjes (half blikje)
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentje knoflook fijngehakt
- 3 paprika’s in blokjes gesneden
- 250 gram champignons grof gesneden
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 6 eetlepels ketchup
- 100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 8 stuks mais tortilla wraps
- 2 theelepels suiker optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en vet een ovenschaal iets in. Verhit een scheut olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, paprika’s, champignons, snuf peper, snuf zout en sambal badjak. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, uienpoeder, gedroogde peterselie en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de helft van het blikje tomatenblokjes toe (200 gram) samen met de ketchup en eventueel 2 tl suiker. (door de suiker komen alle smaken beter tot zijn recht) Laat 10 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen.
- Vul de wraps met het gehakt-tomatensaus vulling. (zorg ervoor dat je niet alle saus gebruikt) Bestrooi een beetje kaas over de vulling en rol de wraps op. Leg alle wraps in de ovenschaal. Giet een klein beetje van de overgebleven saus over de wraps en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps ongeveer 5-10 minuten in de oven.
- Serveer met een frisse salade en eventueel een klodder crème fraiche of een yoghurtdip. De overgebleven tomatenblokjes kan je prima invriezen.
wraps met gehakt en tomatensaus
Wat wij persoonlijk erg lekker vinden is om een klein beetje van de saus over de wraps te smeren voordat de wraps in de oven gaan. De kaas smelt dan heerlijk door de tomatensaus. Ik gebruikte medium wraps en wij hadden daardoor twee wraps per persoon. Je kan ook grote wraps gebruiken. Dan heb je aan 1 wrap per persoon waarschijnlijk wel voldoende.
Serveer bij de wraps met gehakt ovenschotel een lekkere frisse salade en frisse yoghurtdip. Ik houd zelf de salade altijd simpel en gebruik sla, tomaat, beetje olijfolie, komkommer, peper en zout.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.