Wildzwijn stoof met rode wijn

KokenKoken
Wildzwijn stoof met rode wijn
Deel met je vrienden:

Wat hebben wij allemaal gesmuld thuis van deze wildzwijn stoof met rode wijn. Deze stoofschotel is echt een smaakvolle stoof die je op verschillende manieren kunt serveren. Wij hebben twee dagen van deze wildzwijn stoof gegeten. De eerste dag aten wij de stoofschotel met een romige aardappelpuree en de volgende dag aten wij de stoof met een pasta. Ook erg lekker is om een lasagne met het stoofvlees te maken. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een patatje stoof ermee te maken. Heerlijk met een flinke klodder zelfgemaakte mayonaise

TIP: wil je liever geen wildzwijn vlees gebruiken, dan kan je dit ook prima vervangen voor rundvlees.

recept wildzwijn stoof met rode wijn

wildzwijn stoof met rode wijn

Wildzwijn stoof met rode wijn

geniet van een heerlijke smaakvolle wildzijn stoof met rode wijn
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: stoof, stoofvlees, wildzwijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur 15 minuten
Totale tijd: 4 uur 25 minuten
Porties: 6 personen

Equipment

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 1 kilo wildzijn stoofvlees in stukjes (laat op kamertemperatuur komen)
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 winterpeen in stukken gesneden (ongeveer 2 cm)
  • 4 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • 500 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram kastanje champignons grof gesneden (pas later snijden)
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke eetlepel gebruiken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 courgette in blokjes (pas later snijden)
  • roomboter
  • olijfolie

Instructies

  • Meng het vlees met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout, 4 el olijfolie extra vierge, gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder en sambal badjak. (laat het vlees minimaal een half uurtje marineren)
  • Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in porties kort rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien met de knoflook en de wortel. Voeg het vlees weer toe en bak dan de tomatenpuree kort mee. Bestrooi vervolgens met 2 el bloem en bak dit tevens kort mee. Vervolgens voeg je de rode wijn, tomatenblokjes en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en laat de stoof 3,5 uur zachtjes stoven. Voeg dan de champignons en courgette toe en laat nog eens een half uurtje stoven. Haal de deksel dan van de pan zodat de saus iets kan indikken. Breng eventueel verder op smaak met een snuf vers gemalen zwarte peper en/of zout.
  • TIP 1: maak de stoof een dag van te voren klaar. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
    TIP2: wil je een dikkere saus dan kan je ook altijd een klein maïzena papje toevoegen

Wildzwijn stoof met rode wijn en Italiaanse kruiden

Deze wildzwijn stoof zit echt bomvol smaak en was heerlijk om te eten. De kids moesten even wennen aan het idee dat ze “zwijn” aan het eten waren maar als ik niets gezegd had, dan hadden ze gewoon gedacht dat ze rundvlees aan het eten waren. Nu vinden ze het heel stoer om te kunnen zeggen dat ze wildzwijn hebben gegeten 🙂

waar koop je wildzwijn vlees?

Wij hebben dit recept in samenwerking gemaakt voor LeJean. Zij leveren ons af en toe mooie stukken vlees en wij gaan daar in de keuken dan mee aan de slag om lekkere recepten mee te maken. LeJean is een online slager die kwalitatief zeer goede stukken vlees verkoopt.

Dit is wat LeJean zelf zegt over hun werkwijze:

Om het allermooiste vlees van premium kwaliteit te krijgen, reizen wij de hele wereld over. Want alleen het beste is goed genoeg voor ons. Wij geloven dan ook in mooie producten met een verhaal. Vandaar ons motto: ‘We visit and select’. Dit is wat wij voor jou doen!

Onze inkopers bezoeken persoonlijk de boerderijen waar de dieren gehouden worden. Het maakt niet uit of deze in Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië of Argentinië zijn gevestigd. Wij zijn ervan overtuigd dat dit dé manier is om onze passie over te dragen aan jou!

Hierdoor weten wij heel goed wat wij in- en verkopen. We weten hoe er met de dieren wordt omgegaan en wat het vlees zo uniek maakt. Onze passie hiervoor en dat unieke, premium vlees willen wij graag met jullie delen!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker eens een kijkje op de site van LeJean. Het is namelijk echt oprecht een heel mooi bedrijf. Whahaha en nee dit zeg ik niet omdat we hiervoor betaald krijgen of aandelen hebben 😉 Was het maar zo’n feest!.

Andere lekkere stoof recepten

VARKENSWANGEN MET POMPOEN:

varkenswangen stoof met friet en mayo

STOOFLVEES IN KETJAP SAUS: ZOET EN PITTIG

stoofvlees in ketjap saus met ketjap manis en sambal

AJAM SMOOR OFWEL INDISCHE KIP:

ajam smoor ofwel Indische kip

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een ovenschotel recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.