Weekmenu 44: 7 makkelijke recepten voor herfstige dagen

Stoofvlees met bier en ketjap uit weekmenu 44, met rijst en sperziebonen

Weekmenu 44 staat voor je klaar met 7 lekkere recepten voor de herfst. Denk aan een romige orzo in tomatensaus, een stevige boerenkoolstamppot met worst en spek, en een kruidig stoofvleesrecept waar je het weekend mee afsluit. Geen ingewikkeld gedoe in de keuken. Gewoon lekker koken met plezier!

Weekmenu 44: 7 makkelijke recepten voor herfstige dagen

Ervaring uit onze eigen keuken

Bij ons draait het elke week weer om makkelijk koken. Deze gerechten staan bij ons zelf op tafel, dus je weet zeker dat ze goed te doen zijn. Geen poespas of ingrediënten waar je voor naar vijf winkels moet. Gewoon lekker eten waar je blij van wordt.

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!

Weekmenu 44: 7 makkelijke herfstgerechten op een rij

In weekmenu 44 vind je comfortfood voor de herfst. We starten met romige orzo in tomatensaus, dinsdag staat er een goedgevulde pompoensoep op het menu en woensdag maken we een Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met pittige twist klaar. Daarna volgen wraps uit de oven, een ovenschotel met gnocchi en we sluiten af met kruidig stoofvlees in bier en ketjap. Laat het smaken!

😋 Wil je meer herfstinspiratie? Bekijk dan ook ons overzicht met alle herfstrecepten voor nog meer lekkere gerechten.

Maandag

Orzo in romige tomatensaus recept in pan met basilicum

Orzo in romige tomatensaus

Op maandag starten we de week met een romige orzo met spinazie, paprika en verse worst in tomatensaus. Makkelijk, kruidig en alles uit één pan.

Dinsdag

Pompoensoep met tomaat en paprika recept, kruidige herfstsoep in groene en roze kom

pompoensoep met tomaat en paprika

Dinsdagavond gaan we voor een kruidige pompoensoep met tomaat en paprika. Deze soep is lekker vullend én verwarmend. Heerlijk met bijvoorbeeld een tosti erbij voor een simpele avondmaaltijd.

Woensdag

Boerenkool stamppot met rookworst, gebakken spekjes en grove mosterd geserveerd in schaal op tafel.

Boerenkool stamppot met rookworst en spekjes

Woensdagavond zetten we een Hollandse klassieker op tafel maar dan met een twist. Boerenkool stamppot met grove mosterd, pittig gebakken spekjes en rookworst.

Donderdag

wraps met kruidig gehakt uit de oven - recept uit familie over de kook weekmenu

Wraps met kruidig gehakt uit de oven

Op donderdagavond kan je gaan genieten van heerlijke warme wraps gevuld met gekruid gehakt en kaas, daarna gegratineerd in de oven. Deze wraps zijn bij ons thuis altijd een succes!

Vrijdag

gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

Gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus

Vrijdagavond start je het weekend met snelle comfort food. Gnocchi met gehakt, tomatensaus en gesmolten kaas uit de oven. Snel, simpel en superlekker!

Zaterdag

ovenschotel met spruitjes en chipolata

Spruitjes ovenschotel met puree en chipolata

Deze ovenschotel met spruitjes, smeuïge puree en chipolataworstjes is een heerlijke verwarmende avondmaaltijd voor de zaterdagavond. Ook als je geen spruitjes lust, zou ik deze ovenschotel proberen.

Zondag

stoofvlees met bier en ketjap

Stoofvlees met bier en ketjap

Op zondag sluiten we de week af met een stoof van rundvlees in kruidige saus van bier, ketjap en specerijen. Laat lekker lang sudderen voor de meeste smaak. Heerijk met frietjes, puree of rijst.

Veelgestelde vragen over weekmenu 44

Ja, je kunt de boerenkool stamppot prima een dag van te voren maken en opwarmen. Bewaar hem goed afgesloten in de koelkast.

Dat hang af van hoe dol ze zijn op spruitjes 😉 De worstjes en aardappelpuree maken het wel toegankelijker voor kinderen.

Reken op minimaal 3 uur voor de beste smaak. Het lekkerste is om de stoof eigenlijk een dag van te voren te maken en dat de stoof de hele dag krijgt om heel zachtjes te sudderen. Je krijgt dan botermals vlees en superveel smaak.

Je bespaart tijd, verspilt minder voedsel en je hoeft niet elke dag te bedenken wat je gaat eten.

Nee hoor, je kunt makkelijk een paar dagen kiezen of schuiven met de volgorde.

Iedere vrijdag een nieuw weekmenu

Iedere vrijdagochtend publiceren we een nieuw weekmenu met 7 makkelijke én lekkere recepten. Zo kun je relaxed je boodschappen doen en hoef je niet meer na te denken over het avondeten. Zo heb je altijd antwoord op de vraag “wat eten we vandaag?”

😋 Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan ons overzicht met alle weekmenu’s of neem een kijkje tussen onze makkelijke recepten.

Stoofvlees met bier en ketjap uit weekmenu 44, geserveerd met rijst en sperziebonen op een rond bord.

Hopelijk geeft weekmenu 44 je weer lekker veel kookinspiratie voor de komende week. Veel kookplezier en eet smakelijk! 🤩

Van maandag tot zondag, altijd iets lekkers!

Weekmenu 46:7 makkelijke recepten voor de koude novemberdagen

Weekmenu 46

10 nov. tot en met 16 nov. 2025

Weekmenu 45: 7 makkelijke herfstgerechten voor elke dag van de week

Weekmenu 45

3 nov. tot en met 9 nov. 2025

Weekmenu 43: 7 makkelijke recepten voor een drukke herfstweek

Weekmenu 43

20 okt. tot en met 26 okt. 2025

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋

Wij zijn Familie over de Kook

Over ons

Welkom op Familie over de Kook! Wat leuk dat je hier bent. Ik ben Marie Louise en samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe laten we je zien dat koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Op onze foodblog vind je makkelijke én lekkere recepten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse maaltijden tot heerlijke baksels waar je blij van wordt, alles draait in ieder geval om gezellig samen eten. Onze slogan is niet voor niets ‘koken met en voor het gezin’. Dus duik de keuken in en geniet.

Lees meer over ons

Gezins foto met van links naar rechts Baudine, Amaranthe, Marie Louise, Jan Willem