Wat eet je in Canada? De wereldkeuken van Canada.

Wat eet je in Canada? De wereldkeuken van Canada.

Wat eet je in Canada? In dit artikel zal ik jullie wat meer vertellen over de keuken van Canada. Ik zal de komende tijd eens vaker gaan schrijven over de wereldkeukens van verschillende, soms verrassende en soms voor de hand liggende keukens. Vandaag is als eerste de Canadese keuken aan de beurt. Een zeker niet voor de hand liggende en toch wel verrassende keuken.

Wat eet je in Canada?

Ik denk dat veel mensen niet gelijk een beeld hebben bij de Canadese keuken en zullen heel snel het idee hebben dat deze keuze erg zal lijken op die van de onderburen Amerika. Toch is dat zeker niet helemaal waar. De traditionele Canadese keuken is heel gezond. Er is een overschot aan natuurlijk met wild, vis en schaal en schelpdieren. Maar ook groenten worden in Canada volop gegeten. De minder traditionele keuken lijkt misschien wel meer op de Europese keuken dan op de Amerikaanse keuken. Wanneer je naar de geschiedenis kijkt is dit niet heel gek. Er zijn in de vorige eeuwen heel veel Europeanen naar Canada geëmigreerd.

Terug naar de keuken wat moet je echt eten in Canada.

Wild voor de vleesliefhebbers

Er is wild in overschot in Canada. Bijna iedere Canadees heeft dan ook leren jagen. Canada is een paradijs voor natuurliefhebbers. Er is in Canada zoveel natuur en relatief weinig bevolking, dat de natuur het goed kan hebben én laten we eerlijk zijn, er is geen biologischer vlees dan dat. Wat voor soort wild wordt er in Canada veel gegeten? Eland, beer en bizon. Deze grote dieren staan al eeuwen op het menu van de Canadezen. Het vlees heeft een zoetere sterke smaak dan wat wij hier kennen van dieren als hert of rund. Zoeter en sterker is sowieso iets wat wel past bij de Canadese smaak.

Vis, schaal en schelpdieren zijn beter dan waar ter wereld

Je denkt er misschien niet direct aan wanneer je aan Canada denkt maar als je aan het Canadese eten denkt dan kom je snel uit bij de vis, schaal en schelpdieren. Van heerlijke wilde zalm, polak, kreeft en krab kan niemand genoeg krijgen toch? Het nadeel voor ons is dat wij veel van deze producten wel importeren maar deze altijd diepgevroren hier krijgen. Nooit echt lekker vers of misschien wel nog mooier zelf gevangen. Wanneer je een unieke rondreis door Canada maakt, dan is gaan vissen echt een must. Vuurtje maken langs de waterkant en zo van je hengel op je bord.

Snacken op zijn Canadees

Wat eet je in Canada. Ik zei het al eerder maar Canadezen zijn zoetekauwen. Dus een zoete snack gaat er wel in op zijn tijd. Canada verlaten zonder de nationale trots te hebben gegeten kan echt niet!! Maple syrup ook wel esdoornsiroop genaamd. Deze stroop wordt gemaakt van de esdoorn. Deze boom is het symbool van Canada. Deze stroop wordt in veel zoetere snacks als pannenkoeken en desserts gebruikt. De siroop is iets minder zoet dan onze stroop en heeft een lekkere en bijzondere smaak. Als je in Quebec bent, bezoek dan zeker een sugar shack (cabane au sucre). Hier zie je hoe de siroop getapt en verwerkt wordt en kun je je eigen maple lolly maken. Uiteraard kan je natuurlijk niet thuiskomen zonder een flesje van dit bijzondere goedje. Verdere snacks die je echt een keer geprobeerd moet hebben zijn de beavertail en de Nanaimo bars.