Wat eet Familie over de Kook met Kerst?

Wat eet Familie over de Kook met Kerst?

Je kan geen Foodmagazine, Facebook, Instagram of Pinterest openen of je ziet alleen maar Kerstrecepten voorbij komen. De één nog mooier en ingewikkelder dan de ander. Ik voel mij dan ergens wel schuldig dat ik als “foodblogger” daar bijna geen aandacht aan besteed heb op de blog. Ik kan je vertellen….dat gaat waarschijnlijk ook nooit op grote schaal gebeuren. Waarom niet? Dat leg ik je graag uit.

Wij hebben geen Kerststress in de keuken

Jan Willem, ik en de kids zijn uiteraard wel gek op lekker eten en ook op lekker eten bereiden. Duh….anders start je natuurlijk geen foodblog. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik vind dat wij bijna alle dagen van de week eigenlijk wel lekker eten. Voor ons heeft Kerst daarbij ook geen extra belangrijke lading en daarom maak ik dus nooit een “echt” Kerstdiner klaar. Ik vind het samenzijn en er leuke dagen met zijn allen van maken veel belangrijker dan dagen… weken… wat zeg ik…maanden van te voren al bezig zijn met de vraag “wat gaan we eten met Kerst”? Nu moet iedereen dit uiteraard helemaal zelf weten en als jij dit helemaal fantastisch vindt om te doen, dan is dat natuurlijk ook ontzettend leuk! Go for it dus 🙂

Wat eet Familie over de Kook met Kerst

Met Kerst dragen wij ook geen sjieke kleding moeten wij eerlijk bekennen. Onze Kerst bestaat dus echt uit lekker en simpel eten maar ook uit lekker zittende kleding 🙂 Een joggingpak Kerst is ons niet vreemd!

Wat eet Familie over de Kook met Kerst?

Wat eten wij dan meestal met Kerst? Dat kan dus alles zijn wat je überhaupt al op Familie over de Kook ziet. Iets wat wij, heel kneuterig, ontzettend lekker vinden is gourmetten. Nu is dit wel heel dubbel, want in principe heb ik eigenijk een ontzettende hekel aan gourmetten. Dat komt door de “stank” en doordat er dagen later nog vetdruppels van mijn lamp op de tafel druipen. Het eten met zijn allen op zo’n plaat vind ik dan wel weer heel erg gezellig en de kids vinden het helemaal geweldig, dus zette ik altijd de nadelen maar opzij. Deze wegen namelijk niet zwaarder dan de voordelen.

Mijn lijf weegt overigens altijd wel zwaarder na het gourmetten maar dat helemaal terzijde. Met Kerst moet je niet moeilijk doen over een paar kilo meer. Dit jaar gaan we niet gourmetten want ons gourmetstel is kapot. Al kan ik me komende dagen ineens wel gaan bedenken en zal ik online opzoek moeten naar een gourmetstel. Niets is zo veranderlijk als Marie Louise! (ja dit durf ik over mezelf te zeggen 😉 )

Hoe ziet onze Kerst er dan ongeveer uit?

Ik zal jullie een voorbeeld geven van hoe ons Kerstmenu er ongeveer uit kan gaan zien:

Ontbijt: zelfgemaakte pancakes met heel veel roomboter en poedersuiker (die kilo’s doen er niet toe vertelde ik net al)
Middageten: zelfgemaakte pizza. Dit jaar uiteraard gemaakt in onze nieuwe pizzaoven 🙂
Avondeten: broodje pulled chicken met zelfgemaakte friet en uiteraard een flinke klodder zelfgemaakte mayonaise
Toetje: panna cotta met salted caramel en gesuikerde pinda’s

Ik hoor je denken. Dit is alsnog veel zelfgemaakt, dus veel werk. Eigenlijk niet! Doordat we dit heel vaak eten, is het zo gepiept om te maken. Dat is dus het voordeel van altijd lekker eten 😉  

Wat kan je op Familie over de Kook dit jaar verwachten voor de Kerst?

Helemaal niets!? Verwacht op Familie over de Kook dus geen uitgebreide handleidingen voor je aankomend Kerstdiner. Dit betekent niet dat ik helemaal niets gemaakt heb wat jij niet met Kerst op tafel zou kunnen zetten. Zo zou je natuurlijk de kipfilet met rozemarijn en citroen kunnen maken in combinatie met een zelfgemaakte champignonroomsaus en spek. Serveer er in plaats van frietjes de sjiekere pommes duchesse bij met een simpele salade of sperziebonen. Voila, een feestelijke en lekkere Kerstmaaltijd. Als dessert/toetje zou je dan de trifle met brownie en salted caramel kunnen maken.

Verder blijven wij de komende tijd gewoon koken en recepten delen zoals wij altijd al doen. 

Ik ben wel ontzettend benieuwd naar jouw favoriete Kerst. Staan jij graag uren in de keuken of het liefst zo min mogelijk. Wat is jouw ultieme Kerstgerecht? Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina.