Warme chocolademelk met rum van Ron Abuelo

Warme chocolademelk met rum van Ron Abuelo

Warme chocolademelk met rum van Ron Abuelo. Wat is er nu lekkerder als het koud, nat en guur is en je van buiten komt en helemaal verkleumd bent? Lekker opwarmen met warme chocolademelk en slagroom. Maak er helemaal een feestje van met de rum van Panama, Ron Abuelo

warme chocolademelk met rum

Warme Chocolademelk met rum

Warme chocolademelk met rum maken is natuurlijk ongelofelijk simpel. Doe eerst een scheut rum in je mok en schenk dan je zelfgemaakte warme chocolademelk erover. Uiteraard mag een flinke toef slagroom ook niet ontbreken. Bestrooi eventueel de slagroom met nog een beetje extra cacaopoeder. Dit is niet alleen erg lekker maar het staat ook mooi 🙂

Warme Chocomelk met Abuelo rum

Recept warme chocolademelk met rum en slagroom

warme chocolademelk met Ron Abuelo rum

Warme chocolademelk met rum

Geniet na een gure, winderige of natte dag van een heerlijke zelfgemaakte chocolademelk met rum.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drankje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: Abuelo, Abuelo rum, cacaopoeder, chocolademelk, rum, warme chocolademelk, warme chocolademelk met rum
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 1 mok

Equipment

  • 1 kleine kookpan

Ingrediënten

  • 50 milliliter rum ik gebruikte Ron Abuelo rum 7 años
  • 250 milliliter melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

  • Verwarm de melk in een klein kookpannetje (niet laten koken) 
  • Meng in een schaaltje de cacaopoeder met de suiker en een beetje van de warme melk. 
  • Voeg het cacaomengsel toe aan de rest van de warme melk en roer goed door. 
  • Schenk de rum in een grote mok samen met de warme chocolademelk. Spuit een flinke hoeveelheid slagroom eroverheen en bestrooi eventueel met extra cacaopoeder en mokka boontjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Ron Abuelo Rum

Ron Abuelo 7 años, heeft dankzij 7 jaar rijping op eiken (ex-bourbon vaten) een mooie medium complexe body met natuurlijke warme tonen van vanille, kaneel en gedroogd fruit en een licht rokertje in finish. Je zult merken dat de chocolade perfect combineert met deze heerlijke rum. 

warme chocolademelk met Ron Abuelo rum


Veel populaire rum is vaak helemaal niet lekker puur. Ik blijf het vreemd vinden dat veel mensen hier dan toch mee gaan mixen. Dat is bij deze Panamese bruine rum wel anders, ondanks een alcoholpercentage van 40%. Als je hem puur drinkt neem dan hele kleine nipjes, beetjes zuurstof erbij en dan proef je het ambacht en de rijping op eiken. 

Familie Verala


De familie Varela staat al drie generaties garant voor topkwaliteit en heeft de allereerste suikerrietplantage van Panama opgericht in 1908. Don José Varela Blanco verenigde de lokale gemeenschap,respecteerden het land en zorgde goed voor zijn werknemers. Een combinatie van traditionele en moderne technieken maken de rum ambachtelijk en duurzaam.

Het suikerriet, wat aan de basis staat van de rum, wordt met de hand geoogst. Er is weinig transport vanaf de velden naar de eigen distilleerderij. Er worden geen velden platgebrand want al het restmateriaal wordt geperst tot balen voor het stookproces. Biomassa dus in plaats van bunkerolie. Dat scheelt weer CO2 uitstoot en dus geniet je verantwoord. Ron Abuelo staat tegenwoordig absoluut in ons favoriete lijstje. 

Ron Abuelo rum 7 jaar

Behalve in de warme chocomelk is deze rum ook lekker puur met zwarte thee of in de koffie. Serveer er dan bijvoorbeeld een stuk zelfgemaakte kladdkaka bij. Daarnaast kun je er natuurlijk allerlei heerlijke cocktails mee maken. Voor inspiratie kijk op: www.ronabuelo

*deze post is in samenwerking met Ron Abuelo. Door dit soort lekkere samenwerkingen kunnen wij jou op Familie over de Kook blijven voorzien van recepten.