appelflappen met rozijnen in rum

appelflappen met rozijnen in rum

Maak voor Oudejaarsavond eens deze heerlijke appelflappen met rozijnen in rum. Succes gegarandeerd en de complimenten zullen je om de oren vliegen. Deze appelflappen met rozijnen in rum zijn namelijk echt ontzettend lekker. (althans als je van rozijnen houdt) Deze appelflappen maakte ik vorig jaar op aanvraag van Jan Willem. Eigenlijk houdt hij helemaal niet zo van zoet. Toen hij echter hoorde dat ik voor Familie over de Kook appelflappen ging maken met Licor 43 en amandelspijs, dacht hij dat daar nog wel één variant bij kon. Hij vraagt wij draaien! Dus heb ik speciaal voor hem deze appelflappen gemaakt. De liefde van de man gaat tenslotte door de maag.

Ook lekkere appelflappen zijn mijn appelflappen met salted caramel. Ik maak dan het liefste wel zelf mijn salted caramel. Je kan eventueel ook kant en klare caramel gebruiken. Voeg daar dan wel een beetje zeezout aan toen.

recept appelflappen met rozijnen in rum

appelflappen met rozijnen in rum

Appelflappen met rozijnen in rum

heerlijke appelflappen voor Oudejaarsavond
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: appelflappen, rozijnen, rum
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 stuks Goudreinette appels geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 30 milliliter rum
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 2 theelepels maïzena
  • handje rozijnen
  • 1 ei
  • rietsuiker
  • citroensap

Instructies

  • Meng de blokjes appel met 30 ml rum, 2 tl maïzena, scheutje citroensap, handje rozijnen, 1 el rietsuiker en een 3/4 tl kaneel. Laat dit 30 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakjes bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft wat blokjes appel. (zorg dat er niet teveel vocht meekomt) Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht. Smeer de appelflappen in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: ben je nu geen liefhebber van rum? Gebruik dan eventueel Licor 43 of een andere likeur die je erg lekker vindt.

Oudejaarsavond appelflappen

Zal ik een geheimpje verklappen? Ik eet deze appelflappen zelf dus echt niet. Voor mijzelf maak ik namelijk een variant zonder de rozijnen. De structuur van rozijnen vind ik echt zooooo vies!!! Lust jij dus ook geen rozijnen maar vind je rum wel lekker? Week dan alleen de appels in rum, net zo lekker.

TIP: gebruik voor appelflappen altijd roomboter bladerdeeg. Dit komt de smaak namelijk echt ten goede!

appelflappen met rozijnen in rum geweekt.

Jan Willem vond ze gelukkig erg lekker. Momenteel zitten wij met onze oudste dochter in het ziekenhuis maar mochten wij voor Oudejaarsavond toch nog uit het ziekenhuis mogen, dan maak ik uiteraard zelf weer appelflappen.