verse tomatensoep met pit

verse tomatensoep met pit

Verse tomatensoep met pit. Er gaat toch niets boven een zelfgemaakte tomatensoep. Het is super simpel te maken, gezond en heel erg lekker.

verse tomatensoep met pit

Verse tomaten

Voor deze soep heb ik verse tomaten 🍅 gebruikt. Wanneer je een tomatensoep met verse tomaten wilt maken, is het wel belangrijk dat je tomaten goed rijp zijn. Dan bevatten ze namelijk veel meer smaak! Welke tomaten je gebruikt mag je uiteraard helemaal zelf weten. Dus of je nu (biologische)trostomaten, cherrytomaten, Roma tomaten of een mix van verschillende tomaten gebruikt, het is allemaal lekker.

Eet jij net zoals ons graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten: Chinese tomatensoep met kip, romige tomatensoep of maak eens de tomatensoep met chipotle en gehaktballetjes.

Recept verse tomatensoep met pit

verse tomatensoep met pit

Verse tomatensoep met pit

Zelf een verse tomatensoep maken is ontzettend simpel. Probeer deze variant eens met een beetje pit. Echt smullen geblazen!
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: hot sauce, pittige tomatensoep, snelle tomatensoep, tomatensoep, verse tomatensoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 soeppan

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook grof gehakt
  • 70 gram tomatenpuree is een klein blikje
  • 1 eetlepel honing
  • 1 flinke eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 flinke eetlepel Italiaanse hot sauce
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 800 milliliter water
  • 1 flinke eetlepel maïzena
  • 3 eetlepels water
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een soeppan of kookpan. Bak de uien met de tomaten, snuf zwarte peper en knoflook voor 3-5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de Provençaalse kruiden, Italiaanse hot sauce (of sriracha) en tomatenpuree toe en bak kort mee. 
  • Voeg het water, groentebouillonblokje (verkruimelen) en honing toe. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de soep 15 minuten pruttelen. 
  • Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel extra op smaak met zout en/of peper. Meng 1 flinke eetlepel maizena met 3 el water en voeg dit toe aan de soep. 
    Zet de soep terug op het vuur, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verdeel de soep over 4 kommen. Drizzle er eventueel nog een beetje extra vierge olijfolie overheen en bestrooi met een snufje extra gedroogde Provençaalse kruiden vlak voor serveren. Eet smakelijk 😋
  • TIP: voeg eventueel fijngehakte basilicum toe aan de soep. 
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Italiaanse hot sauce

Om de tomatensoep een beetje pit te geven voeg ik Italiaanse hot sauce toe.🥵 Een tijdje terug zat er in een perspakket een “Italian Hot Sauce”. Deze pittige saus kan je vergelijken met een soort sriracha maar dan met meer Italiaanse smaken.

De Hot Sauce Originale wordt met de hand gemaakt in Parma, van Italiaanse premium ingrediënten zoals Calabrische chili pepers, geroosterde paprika’s, balsamicoazijn, zeezout en Porcini paddenstoelen. De saus heeft een gebalanceerde kruidige smaak en is zeker niet té pittig.

Verse tomatensoep met pit

pittige verse tomatensoep