Verhit een scheutje olie in een soeppan of kookpan. Bak de uien met de tomaten, snuf zwarte peper en knoflook voor 3-5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de Provençaalse kruiden, Italiaanse hot sauce (of sriracha) en tomatenpuree toe en bak kort mee.
Voeg het water, groentebouillonblokje (verkruimelen) en honing toe. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de soep 15 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel extra op smaak met zout en/of peper. Meng 1 flinke eetlepel maizena met 3 el water en voeg dit toe aan de soep. Zet de soep terug op het vuur, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de soep over 4 kommen. Drizzle er eventueel nog een beetje extra vierge olijfolie overheen en bestrooi met een snufje extra gedroogde Provençaalse kruiden vlak voor serveren. Eet smakelijk 😋
TIP: voeg eventueel fijngehakte basilicum toe aan de soep.
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans, Nederlands
hot sauce, pittige tomatensoep, snelle tomatensoep, tomatensoep, verse tomatensoep