Veggie: boek review met allemaal vegetarische recepten. Wij geven er 2 weg!!

Veggie: boek review met allemaal vegetarische recepten. Wij geven er 2 weg!!

Jan Willem, de kinderen en ik hebben een paar maanden geleden besloten om minder vlees te gaan eten. Dat was voor ons echt een hele grote stap omdat wij echte karnivoren waren. Je kon en kan ons ook echt midden in de nacht wakker maken voor een goed stuk vlees. Omdat vooral ik het niet meer kon aanzien hoe sommige dieren behandeld werden, had ik besloten om sowieso minder vlees te gaan eten. Het vlees wat wij wel aten moest voortaan biologisch vlees zijn. Ik wilde, dat als we vlees aten, het dier in ieder geval een goed leven heeft gehad voordat het naar de slacht gaat. Dit ging eigenijk meteen heel erg goed en zo goed zelfs dat we besloten om meer vegetarisch te gaan eten. Omdat deze manier van koken niet heel natuurlijk in mij zit heb ik het boek Veggie gekocht van Hugh Fearnley-Whittingstall. 

Boek review: Veggie

Laat ik beginnen met de vormgeving van het boek. Dit spreekt denk ik iedereen meteen aan. Het boek springt er echt uit door de felle kleuren en vrolijke vormgeving. Dit was voor mij ook één van de redenen om dit boek te kopen. Eenmaal thuisgekomen ben ik meteen het boek ingedoken om te kijken welke (lekkere) recepten er allemaal in staan. Ik neem in de winkel nooit de tijd om dit goed te doen, dus voor hetzelfde geld was het een enorme tegenvaller geworden. Gelukkig zag ik meteen al een paar heerlijke recepten waarmee ik wel uit de voeten kon. Wat ik heel belangrijk vind aan een kookboek is dat de foto’s van de gerechten er lekker uitzien. Zo lekker dat je een recept eigenlijk meteen wilt klaarmaken. Dat is in dit boek zeker goed gelukt. Zelfs van ingrediënten waarvan ik niet zo fan ben, wilde ik het recept toch gaan proberen. Wat ik ook heel erg prettig vind, is dat het veelal simpele gerechten zijn, die eigenlijk iedereen wel kan klaarmaken. Je hoeft dus niet een enorme keukenprins(es) te zijn om deze gerechten klaar te maken. 

Hugh Fearnley Whittingstall

Hugh Fearnley-Whittingstall is behalve schrijver ook televisiekok en presenteert op Channel 4 de River Cottageserie. Hij is een enthousiaste aanhanger van biologische seizoensproducten en heeft inmiddels al 7 kookboeken op zijn naam staan. Zijn absolute bestseller is het boek Veg (de grote broer van Veggie) In dit boek kookt hij uitsluitend met groenten en geeft hij jou een kijkje in de vegetarische keuken. Dus allemaal recepten zonder vlees of vis!

Eindoordeel Veggie

Waarschijnlijk is mijn eindoordeel niet heel erg verrassend.  Het is echt een onwijs leuk en vooral lekker boek. Ons bevalt het in ieder geval heel erg goed om minder vlees te eten. Ik vind het wel belangrijk dat als we vegetarisch eten, dat het eten wel veel smaak moet hebben. Dit boek is een goede handleiding voor vegetarische recepten. Omdat wij van pittig eten houden, voeg ik zo nu en dan wel naar smaak eigen kruiden en specerijen toe. Als je gebruik maakt van diverse kruiden en specerijen en je per maaltijd niet op maar 1 groentesoort richt, dan mis je een stukje vlees of vis echt niet. Eten wij dan helemaal geen vlees meer? Zeker wel! Wij vinden vlees en vis toch echt te lekker om dit helemaal niet meer te eten. 

Winactie

Wij geven maar liefst 2 exemplaren weg, zodat ook jij thuis heerlijke vegetarische recepten kan klaarmaken. Wat moet je hiervoor doen?

-Like het bericht op de Familie over de Kook Facebookpagina en deel dit op je eigen Facebookpagina
-Tag een vriend of vriendin die ook dit boek moet winnen
-De winnaars worden maandag 5 juni 2017 bekend gemaakt

Weet jij nog andere leuke vegetarische kookboeken? Laat het ons dan weten op de Facebookpagina van Familie over de Kook

Veggie: boek review met allemaal vegetarische recepten. Wij geven er 2 weg!!

Veggie: boek review met allemaal vegetarische recepten. Wij geven er 2 weg!!

Veggie: boek review met allemaal vegetarische recepten. Wij geven er 2 weg!!

De prijs van Veggie ligt rond 15 euro en bevat 136 recepten en 224 pagina’s. Zijn grote broer Veg bevat meer dan 200 recepten en 416 pagina’s en kost rond de 25 euro. 

De winnaars zijn bekend!!!!!

Allereerst willen wij iedereen bedanken voor het meedoen! Super leuk om alle positieve reacties te lezen. Helaas kunnen wij niet iedereen een boek geven. Voor diegene die nu niet gewonnen hebben….wees niet getreurd er komen nog heel veel leuke win-acties op Familie over de Kook.

De winnaars zijn……..

Veggie: boek review met allemaal vegetarische recepten. Wij geven er 2 weg!!

Veggie: boek review met allemaal vegetarische recepten. Wij geven er 2 weg!!

Jeanette en Patricia namens Familie over de Kook, van harte gefeliciteerd met jullie prijs. Wij nemen persoonlijk met jullie contact op!