Vegetarische kip kerrie met rijst

Vegetarische kip kerrie met rijst

Vegetarische kip kerrie met rijst. Deze avondmaaltijd is ontzettend lekker, voedzaam en staat snel op tafel. Ideaal na een drukke (werk)dag.

vegetarische kip kerrie met rijst

Welke groenten gebruiken?

Voor de groenten kies ik graag paprika, sperziebonen en champignons. Dit gerecht zit bomvol vitamines en vezels. Uiteraard kan je ook andere groenten gebruiken die je lekker vindt. Ga vooral experimenteren. Vaak zit er in kip kerrie ook ananas maar wij houden hier niet zo van. Vind jij dit wel lekker? Voeg dan vooral blokjes ananas toe🍍

Eet jij ook graag (af en toe) vegetarisch? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: pompoensoep met zoete aardappel, bietensalade met feta en appel of maak een keertje de andijviestamppot met sticky champignons klaar.

Recept vegetarische kip kerrie met rijst

vegetarische kip kerrie met rijst

Vegetarische kip kerrie met rijst

Deze vegetarische kip-kerrie met rijst is snel, gezond en makkelijk te maken. Gekruide tempeh, veel groenten en een romige kerriesaus zorgen voor een heerlijke vegan maaltijd waar het hele gezin van geniet.
Vind jij dit recept lekker?
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: kerriesaus, kip kerrie, paprika, romige kerriesaus, sperziebonen, tempeh, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 200 gram sperziebonen ik gebruik diepvries sperziebonen
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 180 gram tempeh sweet chili ik heb deze bij de AH gekocht van het merk Terra
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 3 stengels bosui in fijne ringetjes gesneden

SPECERIJEN

  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel kurkuma
  • 1 flinke theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilivlokken
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 1/2 groentebouillonblokje

OVERIGE

  • 250 mililiter kokosmelk
  • 100 milliliter water
  • 70 gram tomatenpuree is een klein blikje
  • olijfolie
  • crispy chili oil (olie)
  • kroepoek

RIJST

  • 275 gram meergranen rijst
  • 450 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

BEGIN MET HET KOKEN VAN DE RIJST

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een middelmaat kookpan. Fruit kort de ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe.
    Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatjes erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

MAAK ONDERTUSSEN DE VEGETARISCHE KIP KERRIE

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan. Bak de tempeh rondom goudbruin. Haal uit de pan.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie. Fruit de ui glazig. Voeg dan de paprika, champignons en sperziebonen toe. Bak voor ongeveer 5 minuten. Tot de champignons beginnen te kleuren.
  • Voeg de kerriepoeder, knoflook, kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, zwarte peper en half verkruimeld groentebouillonblokje toe. Bak dit kort mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak tevens kort mee. Giet de kokosmelk en water in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zachter en laat 10 minuten pruttelen. (zonder deksel op de pan) Breng eventueel extra op smaak met een snuf peper/zout.
  • Voeg de gebakken tempeh toe en verwarm nog eventjes 1 minuutje mee.

ETEN MAAR!

  • Verdeel de rijst en vegetarische kip kerrie over 4 borden. Bestrooi met de fijngesneden bosui en eventueel wat crispy chili olie. Lekker met kroepoek erbij. Eet smakelijk 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Kokosmelk of (plantaardige) kookroom

De saus maak ik graag met kokosmelk. Dat maakt de kerriesaus lekker romig en het gerecht is meteen helemaal vegan. Als je niet van kokos houdt, kun je natuurlijk ook (plantaardige) kookroom gebruiken. Dat werkt ook heel goed.

vegetarische kip kerrie met rijst