Deze vegetarische kip-kerrie met rijst is snel, gezond en makkelijk te maken. Gekruide tempeh, veel groenten en een romige kerriesaus zorgen voor een heerlijke vegan maaltijd waar het hele gezin van geniet.
200gramsperziebonenik gebruik diepvries sperziebonen
1/2citroensap nodig
180gramtempeh sweet chiliik heb deze bij de AH gekocht van het merk Terra
250gramchampignonsgrof gesneden
3stengelsbosuiin fijne ringetjes gesneden
SPECERIJEN
2eetlepelskerriepoeder
1 flinketheelepelkurkuma
1 flinketheelepelkomijnpoeder
1 theelepelpaprikapoeder
snufjechilivlokken
flinkesnufversgemalen zwarte peper
1/2groentebouillonblokje
OVERIGE
250mililiterkokosmelk
100milliliterwater
70gramtomatenpureeis een klein blikje
olijfolie
crispy chili oil (olie)
kroepoek
RIJST
275grammeergranen rijst
450milliliterwater
1groentebouillonblokje
Instructions
BEGIN MET HET KOKEN VAN DE RIJST
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een middelmaat kookpan. Fruit kort de ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatjes erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
MAAK ONDERTUSSEN DE VEGETARISCHE KIP KERRIE
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan. Bak de tempeh rondom goudbruin. Haal uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie. Fruit de ui glazig. Voeg dan de paprika, champignons en sperziebonen toe. Bak voor ongeveer 5 minuten. Tot de champignons beginnen te kleuren.
Voeg de kerriepoeder, knoflook, kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, zwarte peper en half verkruimeld groentebouillonblokje toe. Bak dit kort mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak tevens kort mee. Giet de kokosmelk en water in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zachter en laat 10 minuten pruttelen. (zonder deksel op de pan) Breng eventueel extra op smaak met een snuf peper/zout.
Voeg de gebakken tempeh toe en verwarm nog eventjes 1 minuutje mee.
ETEN MAAR!
Verdeel de rijst en vegetarische kip kerrie over 4 borden. Bestrooi met de fijngesneden bosui en eventueel wat crispy chili olie. Lekker met kroepoek erbij. Eet smakelijk 😋