Stoofschotel met pittige kip in bier gestoofd

Stoofschotel met pittige kip in bier gestoofd
Deel met je vrienden:

Een stoofschotel hoef je echt niet alleen maar in de winter te eten. Deze stoofschotel met pittige kip in bier gestoofd kan je ook prima in de zomer eten. Deze stoofpot heb ik aangepast naar een gerecht wat in een bierboek staat wat wij thuis hebben gekregen voor de blog B4men. De smaak van deze stoofpot was erg goed en zelfs Amarante heeft er toen goed van gegeten. Dit zegt heel wat, want normaal gesproken eet ze niets en wil zij het liefst alleen maar frikandellen eten. Nu kan je je voorstellen dat wij hier geen voorstanders van zijn en ze moet van ons echt wel proberen mee te eten met de pot.

Stoofpot

Omdat ik het altijd leuk vind om recepten aan te passen naar eigen smaak ben ik een beetje gaan experimenteren. Ik heb er een pittige kip stoofpot van gemaakt. Volgens mij wel met succes want iedereen heeft enorm zitten smullen.

Stoofpot met pittige kip

Stoofschotel met pittige kip in bier gestoofd

4 van 1 stem
Afdrukken
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Overige keukens
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram Kippendijen in grote stukken gesneden
  • 1 grote ui grof gesneden
  • 1 grote bak kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels stroop
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • zonnebloemolie
  • 1 bouillonblokje
  • 150 milliliter water
  • 1 flesje bier in de zomer lekkerder met een blond biertje
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 100 gram katenspek of ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • 75 gram gezouten pinda's
  • 350 gram basmati rijst

Instructies

  • Bestrooi de kippendijen met zwarte peper en zeezout
  • Verhit in een grote hapjespan of stoofpan een scheutje zonnebloemolie en bak de kippendijen goudbruin
  • Voeg de gesneden uien, knoflook en 1 eetlepel sambal badjak toe en bak dit voor 2 minuten mee
  • Bestrooi met een flinke eetlepel bloem en bak dit kort mee
  • Voeg 150 milliliter water, het flesje bier, het bouillonblokje en 2 flinke eetlepels stroop toe en roer dit goed door de kip
  • Leg de deksel op de pan en laat 45 minuten stoven op laag vuur
  • Maak na 45 minuten stoven een maïzena papje van 1 flinke eetlepel maïzena met koud water en voeg dit aan de kip stoofpot toe.
  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar
  • Bak de katenspek en de champignons met een snufje zwarte peper en zeezout tot de champignons goudbruin kleuren
  • Serveer de pittige stoofschotel met rijst, gebakken champignons met katenspek en de gezouten pinda's

 

Heb jij nog tips voor slecht etende kinderen? Laat ze achter op de Familie over de Kook Facebook Pagina.

Het lukte maar niet op dit gerecht goed op foto over te laten komen. Dit keer moeten jullie me dus op mijn woord geloven dat het echt super lekker was. 

                      Eet Smakelijk!