Cupcakes met pistache. Deze simpele vegan cupcakes maak ik met pistachenoten en pistachepasta. Dit is echt zo smullen geblazen.
Ik zou zelf deze cupcakes dagelijks wel willen/kunnen eten maar helaas gaat de weegschaal daar niet zo blij van worden. Dus geniet ik (en de rest van het gezin) er extra van wanneer ik ze gemaakt heb 🙂
Pistachepasta
Ik heb al een tijdje een nieuwe verslaving en dat is de pistachepasta van So Vegan So Fine. Het liefst lepel ik de hele pot uit. En nee, dit is niet gesponsord en ik heb ook geen potten gekregen…was het maar waar!
Naast dat ik graag een lepeltje af en toe uit de pot snoep, smeer ik de pistachepasta op brood, op crackers en sinds een tijdje ook op deze cupcakes 🙂
Vegan cupcakes
Omdat ik sinds een tijdje weet dat ik geen eieren mag eten en het liefst lactosevrij moet eten maak ik steeds vaker vegan zoetigheden.
Verwen jij jezelf of anderen af en toe ook met iets lekkers? Probeer dan ook eens de volgende recepten: vegan Bounty dadelballetjes, vegan bananen muffins met walnoten of maak eens een vegan citroencake met maanzaad.
Deze cupcakes zijn echt heerlijk smeuïg van structuur. Ik gebruik voor de cupcakes een plantaardige Griekse yoghurt en plantaardige melk. Je krijgt hierdoor geen droge hap maar juist heerlijke smeuïge cupcakes. Vegan bakken hoeft dus niet te beteken dat het niet meer lekker is!
Recept vegan cupcakes met pistache
Vegan cupcakes met pistache
Equipment
- 1 cupcake bakblik
- 12 cupcake papiertjes
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 75 gram pistachepasta plus extra ter garnering
- 60 milililiter zonnebloemolie
- 250 gram plantaardige yoghurt of plantaardige kwark
- 2 theelepels vanille aroma
- 50 milliliter soja melk
- handje pistachenoten fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cupcake bakblik met de cupcake papiertjes/vormpjes.
- Meng in een mengkom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Voeg dan de plantaardige yoghurt of kwark, zonnebloemolie, vanille aroma en pistachepasta toe en meng alles kort door elkaar tot een egaal beslag.
- Schep het beslag in de cupcake papiertjes. Vul tot ongeveer 2/3 van de cupcake vormpjes.
- Bak de cupcakes in 20 minuten gaar in de oven. Laat op een rooster de cupcakes afkoelen.
- Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, smeer ze dan eventueel in met een laagje van de pistachepasta en bestrooi ze met de fijngehakte pistachenoten. Eet smakelijk!
Vegan cupcakes met pistache
Yum!! Deze vegan cupcakes zijn echt een enorm lekkere verwennerij voor bij de koffie of thee. Als toetje zijn ze ook erg lekker 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.