tomatensoep met oregano

tomatensoep met oregano

Tomatensoep met oregano. Deze simpele maar ontzettend lekkere tomatensoep staat binnen een half uurtje al bij je op tafel.

tomatensoep met oregano

Eet jij ook graag een tomatensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten: tomatensoep van snoeptomaatjes, snelle tomatensoep met verse tomaten of maak eens de romige tomatensoep klaar.

Verse en gedroogde oregano

Voor deze tomatensoep gebruik ik zowel verse als gedroogde oregano. Hierdoor krijgt je soep echt super veel smaak en waan je jezelf eventjes in Italië. De geur en smaak van oregano is namelijk zo ontzettend lekker en geeft je echt een vakantiegevoel. 😍

Recept tomatensoep met oregano

tomatensoep met oregano

Tomatensoep met oregano

Deze super lekkere tomatensoep met oregano is niet alleen lekker, de soep is ook gezond en snel te bereiden.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: oregano, simpele tomatensoep, snelle tomatensoep, tomatensoep
Voorbereidingstijd: 7 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 soeppan

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 15 gram verse oregano fijngehakt
  • 350 gram tomato frito
  • 70 gram tomatenpuree is een klein blikje
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 2 flinke theelepels gedroogde oregano
  • snufje chilivlokken
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 1 flinke eetlepel honing
  • olijfolie
  • 750 milililiter water

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak de uien met de knoflook, tomaten, peper, zout, gedroogde oregano en chilivlokken voor ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak kort mee. (30 seconden)
  • Voeg de tomato frito toe samen met het water, 1,5 verkruimeld bouillonblokje en de honing. Breng de soep aan de kook, zet het vuur dan zachter en laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. 
  • Voeg dan 2/3 van de verse oregano toe, pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak meer peper en/of zout toe. 
  • Verdeel de soep over 4 kommen, drizzle er een beetje olijfolie overheen, bestrooi met een snufje chilivlokken en verdeel de rest van de oregano er overheen. 
    Eet smakelijk! 😋
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Verse tomaten en tomato frito

Zoals ik eerder in dit artikel al vermelde is deze soep eigenlijk ontstaan uit allemaal restjes wat ik in huis had. Daarom gebruik ik voor deze soep zowel verse tomaten als tomato frito. Tegenwoordig heb je de keuze uit meerdere smaken tomato frito. Je hebt een “normale” tomato frito maar ook een chili variant, een variant met basilicum of zelfs een olijf variant 🫒

Ik heb voor dit recept de gewone tomato frito gebruikt maar inmiddels ook geprobeerd met de overige smaken. Je soep smaakt iedere keer net eventjes anders en alle varianten zijn erg lekker. 😋

Tomatensoep met oregano

tomatensoep met oregano