kipspiesjes met citroen en oregano

kipspiesjes met citroen en oregano

Kipspiesjes met citroen en oregano. Deze zomerse kipspiesjes zijn nog lekkerder als je ze serveert met een frisse yoghurtdip.

kipspiesjes met citroen en oregano

Zomerse kipspiesjes met citroen en oregano

Met de zomer voor de deur is het tijd om te genieten van heerlijke maaltijden in de tuin of op het balkon. Vandaag deel ik graag met je het recept van super lekkere en mega simpel te maken zomerse kipspiesjes met citroen en oregano.

Wat mij betreft een perfecte combinatie van frisheid en kruidige smaken.

Kippendijfilet of kipfilet gebruiken

Voor deze kipspiesjes kun je kiezen tussen kipfilet of kippendijfilet, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Ikzelf geef liever de voorkeur aan kippendijfilet omdat het vlees dan malser blijft. Zelf lust ik alleen niet graag van die vet fliebertjes…je snapt denk ik wel wat ik bedoel… dus grotere stukken vet snijd ik zelf altijd weg. Zo heb je toch nog de malsheid van het vlees zonder het nare mondgevoel van teveel vet.

Wil je liever magerder vlees gebruiken, dan kan je wel beter voor kipfilet kiezen.

Marineren van het vlees

Het marineren van het vlees is essentieel om de smaken te laten doordringen en de kip malser te maken. Ik maak voor deze zomerse kipspiesjes een marinade van citroenrasp, citroensap, witte peper, zwarte peper, gedroogde oregano, knoflook, zout en een snuf chilivlokken.

Het lekkerste is als de kip een paar uur kan marineren maar een half uurtje voldoet ook wanneer je niet zoveel tijd hebt of op het laatste moment besluit om deze spiesjes te maken.

Serveer de kipspiesjes met een frisse yoghurtdip

Wij eten deze kipspiesjes graag met een simpele zelfgemaakte frisse yoghurtdip. Hiervoor meng ik 2 el mayonaise met 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt, sap van een halve citroen, snuf zwarte peper, snuf zout, 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl uienpoeder en een klein beetje fijngehakte verse peterselie.

Recept kipspiesjes met citroen en oregano

kipspiesjes met citroen en oregano

Kipspiesjes met citroen en oregano

Geniet deze zomer van deze heerlijke frisse en kruidige kipspiesjes met citroen en oregano.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: bbq, citroen, kip, kipfilet, kippendijen, kippendijfilet, kipspiesjes, oregano, zomerse kipspiesjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 10 stuks

Equipment

  • 10 satéstokjes in water laten weken zodat de stokjes niet verbranden

Ingrediënten

  • 550 gram kippendijfilet of kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 citroen rasp en sap nodig
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1/2 theelepel witte peper
  • snuf zwarte peper
  • snuf zout
  • snufje chilivlokken
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de kipspiesjes (Behalve de sateprikkers…dus) Laat minimaal 30 min marineren….hoe langer hoe lekkerder.
  • Rijg de kip aan de spiesjes.
  • Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. De kip spiesjes bereid je indirect, dus niet boven de kolen! 
    Grill de kip in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin. Draai de kipspiesjes regelmatig om. (tijd is afhankelijk van hoe groot je kipstukjes zijn….ik snijd de stukjes niet al te groot)
  • TIP: Mocht je een kerntemperatuurmeter hebben, dan kan je heel goed checken of de kip gaar is. Deze moet namelijk 70 graden van binnen zijn. Heb je die niet, dan is het een kwestie van eventjes een stukje afsnijden en kijken of het gaar is. 
  • TIP: Mocht je nu geen bbq hebben, dan kan je de kip uiteraard ook grillen in een grillpan, in de oven of gewoon aanbakken in een pan met een beetje olie en roomboter.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Zomerse kipspiesjes met citroen en oregano

kipspiesjes met citroen en oregano

Serveer de zomerse kipspiesjes als hoofdgerecht met frietjes en een frisse simpele Griekse salade. Ook erg lekker is om de kip op Naan te serveren met sla, avocado, radijsjes, komkommer, tomaat en de frisse yoghurtdip zoals eerder hierboven beschreven.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken