The Dude restaurant review

The Dude restaurant review

Yes! wij mochten weer eens lekker gaan eten. Deze keer werden wij uitgenodigd om te komen eten bij Restaurant The Dude in Via Amsterdam. Dat ook wij nog enorm verrast kunnen worden door een restaurant bleek nu. Als het aan onze vooroordelen had gelegen waren wij niet eens aan het eten toegekomen. Toch werd het uiteindelijk onze leukste avond uit. Hoe dat kan?

Mmmmm….geen idee waar we terecht gekomen zijn! Zitten we wel goed? Wat gaat deze avond ons brengen? We zullen het snel gaan ontdekken.

The Dude in Via Amsterdam

Waar wij al snel achter kwamen is dat restaurant The Dude niet zomaar een restaurant is. Het is het restaurant van hostel Via Amsterdam. Daardoor was het heel lastig om de juiste informatie te vinden. Er is over The Dude weinig op internet te vinden en dit is in onze ogen een gemiste kans. Via de site van Via Amsterdam kom je uiteindelijk wel aan wat informatie maar echt duidelijk waar je gaat eten is het niet. Ook de lokatie van het restaurant gaf ons wat vragen. Ergens verscholen op een industrieterrein in Diemen staat Hostel Via Amsterdam. Voor een Hostel best een logische plaats. Niet te duur en toch snel in Amsterdam centrum. Echter waarom zou je hier je restaurant dan enorm willen promoten? Is dit restaurant wel bedoeld voor mensen van buitenaf of meer bedoeld voor de hostel gasten?

Hostel Via Amsterdam

Toen wij aankwamen bleek bij de receptie dat er inderdaad weinig mensen van buitenaf komen. Wij werden aangesproken in het Engels, dit is de voertaal in heel het hostel, en ze dachten dat wij zouden komen slapen. Wij werden uiteindelijk meegenomen naar het restaurant. Ook nu weer wat verwarring bij ons, is dit wel onze plek? Het is heel urban en jong, niet echt een plek om met je kids te gaan eten. The Dude is een soort van overdekte picknickplaats met graffiti op de muren en een sobere inrichting. Zeker niet verkeerd hoor maar niet echt passend bij ons als doelgroep. Toch zagen we al wel snel een WII, een pooltafel en spelletjes die suggereren dat kinderen zeker wel welkom zijn. Kortom, veel tegenstrijdige signalen.

Inrichting bij The Dude in Diemen. Heel veel kleur door de graffiti met sobere meubelen.
Gedeelte waar de pooltafel staat is juist weer een stuk mannelijker qua feeling.

Het eten bij restaurant The Dude

We werden opgepakt door een super relaxte en vriendelijk ober. Deze Ier woont en werkt nog niet heel lang in Nederland maar wist ons toch snel thuis te laten voelen. Zijn vriendelijkheid zorgde ervoor dat wij wat ontspande na de bijzondere start. Wat kan je verwachten van het eten? Het is een hostel en je moet dus geen hoogstaande culinaire gerechten verwachten.Dat vinden wij niet erg hoor, want een goede burger is voor ons een ultiem gevoel van genieten. Marie Louise, Beaudine en ik namen alle drie een verschillende burger en Amaranthe koos voor een hotdog. Nu is het ons vaker opgevallen dat het maken van een goede burger echt nog wel een kunst is. Deze kunst bezitten ze bij The Dude zeker! De burgers waren super lekker. Het vlees was mals en goed gekruid en de buns ook van goede kwaliteit. Bij iedere hap die wij namen werd de sfeer beter en zaten we meer en meer op ons gemak. Nadat wij klaar waren met ons eten  vroeg Amaranthe of we een spelletje wilde doen. Tja, best een gek idee in een restaurant maar wat een leuke aanvulling. Na een potje rummikub kwam ons toetje. Ook de toetjes waren lekker, niet heel bijzonder maar gewoon goed. Door de ongedwongen sfeer en het relaxte gevoel bleven wij langer hangen dan dat wij anders hadden gedaan. De kids vonden deze avond één van de leukste die wij voor de blog hebben gedaan. Tja, het kan raar lopen.

Burgers met patat! Dit ziet er wel goed uit toch?
Ik had gekozen voor een burger met kip. De kip was super mals en de saus op de burger was echt onwijs lekker. Het was een zelfgemaakte tomatenchutney.
Amaranthe haar broodje hotdog zoals zij hem graag wilt eten. Uiteraard wordt hij niet zo standaard geserveerd. Normaal gesproken zit er van alles op. De worst zelf was lekker pittig. Prima om zo te eten.
Een mega groot stuk Cheesecake. Ook deze was zelfgemaakt en echt lekker fris. Jan Willem heeft ervan genoten zoals je kunt zien 🙂
De kids hadden op internet al gelezen dat je als “toetje” ook voor popcorn kon kiezen. Zij hoefden dus niet lang na te denken wat ze als toetje wilden eten hahahaha. Het liefst zwemmen ze nog in popcorn!

Conclusie na het eten bij The Dude

Dit was een heel erg lastig te beoordelen avond. Alles was super! Het eten, de service en de sfeer en toch zou ik er nooit zonder uitnodiging naartoe zijn gegaan. Ik denk dat het belangrijk is dat ze goed nagaan welk publiek ze willen trekken. Nu is de drempel om als gast alleen te komen eten erg hoog. Betere informatie en personeel aan de balie die begrijpen dat je ook gewoon alleen kan komen eten is echt een must. Wanneer je de gast van de hostel wilt bedienen, ben je daar waar je moet zijn. Alleen weten wij niet waarom wij dan waren uitgenodigd. Toch gaan wij op aandringen van de kids zeker nog wel een keertje terug. Zo zie je maar…..

Even gek doen!! Hoe tof is dat dat je gewoon in een “restaurant” een potje rummikub kan spelen.
Na het eten is het tijd om even te chillen! Kijk haar zitten dan 🙂
De toiletten waren ook echt onwijs tof en super schoon! We hebben dan ook een heleboel selfies hier gemaakt hahaha.
De avond begon heel vreemd maar het was achteraf echt ontzettend leuk!