Familie over de Kook restaurant review: Wyers Bar en Restaurant

Familie over de Kook restaurant review: Wyers Bar en Restaurant

Jan Willem en ik hebben echt het mooiste en lekkerste werk wat er is! Wij mochten namelijk vorige week met zijn vieren een nieuw restaurant in Amsterdam, genaamd Wyers Bar & Restaurant testen. Beaudine en Amaranthe hadden dus ook weer ontzettend geluk dat zij mee mochten om te testen. Kinderen vragen meestal net iets meer van restaurantpersoneel dan volwassenen, dus wij waren benieuwd hoe Wyers hiermee om zou gaan.

Wyers Bar & Restaurant

Allereerst een klein beetje informatie over het concept

“Een Amsterdams restaurant met Amerikaanse roots. Hoogstaand Amerikaans comfort food krijgt een Nederlandse twist in Wyers Bar & Restaurant. Executive chef Sammy DeMarco, ofwel SammyD combineert voor Wyers zijn kenmerkende soulful signatuur met Nederlandse ingrediënten en lokaal geproduceerde specialiteiten. Sammy DeMarco, afkomstig uit de Verenigde Staten, creëerde een hoogstaand en tegelijkertijd toegankelijk menu voor Wyers. De houtgestookte grill van Grillworks is de eyecatcher in de open keuken van Wyers. Hier staat het team elke dag in het zicht van de gasten gerechten te bereiden, zowel ontbijt, lunch als dinner. Hij garandeert diepe grillsmaken in onder andere de uiensoep, black angus ribeye en bbq chicken cobb salade.”

Wyers Bar & Restaurant heeft een stoer, industriële maar ook gezellige uitstraling.

Onze ervaring met Wyers Bar & Restaurant

Normaal gesproken checken wij, zoals jullie misschien wel weten, eerst de reviews op het internet voordat wij ergens gaan eten. Dit keer hebben wij dit niet gedaan en dit gaan we voortaan ook niet meer doen als we ergens mogen eten voor een review. Het is namelijk veel leuker om echt helemaal blanco ergens heen te gaan en niet bijvoorbaat al een mening te hebben gevormd. Wij hadden om 19.00 gereserveerd en waren net op tijd. Het restaurant was namelijk niet heel makkelijk te vinden, wij zijn er zelfs 2x voorbij gelopen, ondanks dat we het adres en routebeschrijving bij de hand hadden. Het gebouw van buiten is groot en grijs en er staat aan de zijkant, vrij laag, in grijze metalen letters Wyers. Dit valt natuurlijk niet heel erg op. Eenmaal gevonden stapten wij erg nieuwsgierig binnen. Geen idee wat we konden verwachten en ook geen idee hoe ze op de kinderen zouden reageren. Iets wat meteen heel erg prettig was, is dat we erg netjes werden ontvangen door een Nederlands sprekende gastvrouw. Dit is in Amsterdam niet vanzelfsprekend hebben wij de vorige keren ontdekt. Onze jassen werden opgehangen en we werden door haar begeleid naar onze tafel. Deze bevond zich tegenover de open keuken, dus we hadden goed zicht op hoe er gewerkt werd door de koks. 

De open keuken met de houtgestookte grill van Grillworks. Het ziet er niet alleen spectaculair uit het smaakt ook heerlijk.
Beaudine en Amaranthe vermaakte zich meer dan prima met de kleurplaat die zij kregen. Er stonden ook een paar spelletjes op waar ze de nodige kopzorgen over hadden 🙂

Een gastheer kwam onze bestelling opnemen voor iets te drinken. Jan Willem en ik waren er zo uit maar Amaranthe had wat moeite met een keuze te maken omdat zij niet goed wist wat er allemaal was. Heel verlegen vroeg ze daarom maar of ze een Fanta mocht. De gastheer merkte goed op dat ze dit eigenlijk niet wilde en vertelde haar dat ze ook Fristi of Chocomelk hadden. Hij vertelde dat hij zelf ook kinderen had, waarschijnlijk voelde hij het daarom zo goed aan. Fristi werd het! Het ijs was gebroken en Beaudine en Amaranthe voelde zich meteen helemaal thuis. Amaranthe is natuurlijk een moeilijke eter en ook dit was geen probleem voor hem. Zij wilde namelijk niet iets van het kindermenu maar wilde eigenlijk het liefs een hamburger van het reguliere menu maar dan zonder iets erop. Alleen een broodje en vlees…that’s it! O ja, wel wat frietjes erbij. Hij zag het allemaal lachend aan en nam haar bestelling op. Ook de rest van het bedienend personeel was zeer vriendelijk en ook zeer oplettend. Zo had Jan Willem mosselen besteld en daarbij kreeg hij een schaaltje voor de lege schelpen. Tussentijds werd deze voor een andere lege schaal omgewisseld en ook aan de kinderen werd regelmatig gevraagd of ze het allemaal lekker vonden. De keuken werkt heel netjes en rustig en alles werd geproefd voor het uitserveren. Dit zie je niet vaak maar is natuurlijk wel belangrijk. Hieraan merk je dat ze met plezier in de keuken staan en dat ze willen dat alles perfect bij de gast op tafel komt te staan. 

Wat hebben wij gegeten bij Wyers Bar & Restaurant

VOORGERECHTEN:

SammyD’s bitterballen met een Wyers twist: zelfgemaakte bitterballen met een korst van panko en een mosterd mayonaise saus. Deze bitterballen waren goed van smaak en er zat ook genoeg vlees in. Dit voorgerecht kost 9,- voor 8 stuks

Vitello Tonatto Tartaar: geen standaard vitello tonatto want het was gemaakt van tartaar maar dit was lekker! 2 sneeën dik geroosterd brood met tartaar en een super lekkere saus. Dit voorgerecht kost 16,- euro

Kreeftenduet: Dit duet bestond uit een kreeftenbisque en een lobsteroll. De eerste lepel kreeftenbisque is even wennen van smaak. Dit is wel een gerecht waar je van moet houden want het is heel uitgesproken van smaak. De lobster roll was echt goddelijk. De smaken van de kreeft in combinatie met heerlijk brioche brood, een gerecht om voor terug te komen. Dit voorgerecht kost 16,- euro

De vitello Tonnato Tartaar
De kreeftenduet bestaande uit een kreeftenbisque en lobster roll
SammyD’s bitterballen. Het waren er 8 hoor…Beaudine had alleen erg honger dus die kon niet wachten tot de foto genomen was.

HOOFDGERECHTEN:

Sammyd’s monster burger: Een dubbele hamburger met Goudse kaas, gekarameliseerde uien, augurken en Sammyd’s geheime saus. Zowel beaudine als ikzelf hadden voor de burger gekozen en daar hadden we zeker geen spijt van. Super lekker brioche brood, vlees wat echt die lekkere grillsmaak had en die ook perfect medium rare bereid was. Wij hadden er geen frietjes bijbesteld omdat we een voorgerecht hadden gekozen maar uiteraard kan je dit los erbij bestellen. Dit hoofdgerecht kost 12,- euro 

Amaranthe had dezelfde burger dus gekozen maar dan zonder iets erop. Ook zij was erg blij met haar keuze en ze heeft hem helemaal opgegeten. Dit zegt heel wat!

Brouwerij’t ij mosselen: in bier gestoomde mosselen met saffraan-aioli en brood. Jan Willem zag mosselen op het menu staan, dus voor hem was de keuze heeeeeel snel gemaakt. Ik lust geen mosselen en maak het daarom ook nooit. Slecht hé van mij. Hij kon zijn hart nu ophalen en had dan ook het liefst nog een pan mosselen besteld. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het er echt heel erg lekker uitzag en dat het ook onwijs lekker rook. Ik heb voor het eerst in hele lang tijd een mossel durven proeven en eerlijk is eerlijk het was ook echt heel erg lekker. Zelfs ik, die dus echt nooit mosselen eet, vond dit lekker. Helaas kan ik me alleen niet over dat idee van mosselen heenzetten, dus is het er bij 1 gebleven. Vond Jan Willem niet erg, des te meer had hij 🙂 Dit hoofdgerecht kost 21,- euro

De volgende keer dat we er gaan eten, want wij gaan zeker terug, ga ik voor de longhaas steak met huisgemaakte friet. Ik heb dat gerecht een aantal maal de keuken uit zien gaan en dat zeg er echt zoooooo lekker uit. Hebben we een geldig excuus om terug te gaan toch 😉 

SammyD’s Monster Burger. We hadden een paar frietjes van Amaranthe haar bord gepikt. Mocht je bij de burger frietjes willen dan kan je deze ook los bestellen.
Tadaaa!!!!!! Gaat het passen? Ja! En de hele burger is opgegaan. Dan kan ze wel eten….
Brouwerij ‘T IJ Mosselen. Ik houd zelf helemaal niet van mosselen maar deze pan met mosselen van Jan Willem rook niet alleen erg lekker het was ook erg lekker.

NAGERECHTEN:

Appeltaart Twist: Appel compote met een kaneel macaron en vanille ijs. Beaudine koos voor dit nagerecht omdat zij helemaal gek is van appelcompote. Ik vond vooral de kaneel macaron erg lekker. Dit nagerecht kost 9,- euro

The Chocolate Delight: Chocolade mousse met sinaasappel en koffie ijs. Het zal geen verrassing zijn dat ik voor dit nagerecht koos. Ik hoefde dit keer gelukkig niet te delen en dat was maar goed ook….dit was lekker!!! Dit nagerecht kost 11,- euro

Kindermenu nagerecht: Amaranthe had diverse soorten ijs, dat is altijd goed voor kinderen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hiervan de prijs niet meer weet. 

Jan Willem houdt niet zo van nagerechten dus hij ging voor een Port. Er zijn verschillende soorten Port waar je uit kan kiezen en deze kosten 6 à 7 euro.

Appeltaart Twist
Amaranthe haar kindermenu nagerecht van diverse soorten ijs. Hier zullen de meeste kinderen erg blij van worden!
The Chocolate Delight

Wij hebben erg genoten en waren positief verrast hoe vriendelijk het personeel voor de kinderen was. Iets wat wij allemaal een groot pluspunt vonden was dat de toiletten super schoon waren. Dit is iets wat heel vaak in restaurants niet het geval is maar wat wij persoonlijk wel heel erg belangrijk vinden.

Deze blije gezichten zeggen genoeg lijkt mij 🙂
De toiletten. Super schoon en fris. Hier kunnen een heleboel restaurants nog iets van leren.

 

Wyers Bar & Restaurant
Nieuwendijk 60
1012 MP Amsterdam