Meatcave BBQ restaurant in Rotterdam: review Familie over de Kook

Meatcave BBQ restaurant in Rotterdam: review Familie over de Kook

Yes! Super leuk, ik (Beaudine) mocht mee met mijn ouders naar het bbq restaurant Meatcave in Rotterdam. Ik moest er wel eventjes voor zeuren, want het etentje was voor een review en dat wilden mijn ouders eigenlijk graag alleen doen. Het was ook allemaal wat chiqe en ze waren bang dat ik het dan niet lekker zou vinden. Uiteindelijk wist ik mijn moeder te overtuigen, omdat ik voorstelde dan zelf de review te schrijven voor op Familie over de Kook. Yes bingo!!! Mijn moeder in de pocket, nu alleen mijn vader nog. Yesssss!!! Eindelijk na heeeeeeeel lang zeuren bij mijn vader, mocht ik mee πŸ™‚Β 

Meatcave Rotterdam
Yes! Zo blij dat ik mee mocht…ik ben namelijk gek op bbq’en!!!

Meatcave Rotterdam

Helaas regenden het toen we aankwamen want we hadden allemaal korte broeken aan, gelukkig was het wel super warm daarbinnen. We kregen een plek aangewezen met de mooiste lamp, tenminste dat vond ik zelf. Sowieso was het erg leuk ingericht, het was heel industrieel met mooie sfeer lampen. Hahaha die lampen wil ik later ook! Wij zaten voor de open keuken en steeds als de kok de bbq open deed…. die geur hmmmm. We kregen als eerst een amuse ( een klein voorgerechtje) het was een klein gehaktballetje, ik durf het eigenlijk niet te zeggen maar misschien was dit gehaktballetje wel lekkerder dan wanneer mijn moeder een gehaktbal maakt. Na deze amuse kon natuurlijk het echte feest beginnen!!!!! Hierna kwam een vleesplankje met allemaal vleeswaren en we kregen er ook nog een bordje bij met stokbrood en wat olijven. Ik vond alles lekker behalve de olijven en ik zal je vertellen waarom. Ik houd van olijvensmaak maar deze olijven waren wat zoeter en zachter, een beetje rozijnachtig, daarom vond mijn moeder ze wel lekker (normaal gesproken lust zij geen olijven) naja….verschil moet er wezen.

Meatcave Rotterdam
Super vet toch al die lampen! Ik wil dat later ook. Mijn moeder was trouwens helemaal verliefd op de leren stoelen. Ben benieuwd hoelang het duurt voordat wij die thuis hebben staan πŸ™‚
Big Green Egg Meatcave Rotterdam.
Wij zaten echt tegenover de open keuken. Die geuren…mmmm….zo lekker! De kok was ook super aardig. Na het eten liet hij mij in de keuken ook nog alles zien. Echt super vet! Als ik later niet ga acteren dan word ik misschien ook wel kok. Ik ben ook super blij dat wij thuis ook een Big Green Egg hebben staan. Nu nog hopen dat we hem nog vaker gaan gebruiken πŸ™‚
Meatcave Rotterdam menu
Amuse: Madball (gehaktballetje van verschillende soorten gehakt: lam, kalf, rund en varken)
met memphis red ketchup. Amerikaanse bbq saus op basis van tomaat, waar appelciderazijn, peper en tabasco in verwerkt is.
Menu Meatcave in Rotterdam
Voorgerecht: plank met gedroogde vleeswaren. Jamon serrano van het pata negra varken, 18 maanden gerijpt in de PyreneeΓ«n. Salame di mugnano, gedroogde worst uit de buurt van Napels, waar naast knoflook en peper ook rode peper en paprika in verwerkt is. Bresaola, gezouten en gedroogd vlees uit het noorden van italie gemaakt van de rundermuis. Daarnaast olijvenmix en brood.

Daarna kregen we een van mijnΒ Β favoriete vlees stukken, namelijk buikspek. Dit buikspek was mals maar ook kauwvlees in je mond ( ofwel perfect gemaakt ) er zat een piccalillysaus op maar dat heb ik er afgeschraapt want ik vond die niet zo lekker. Toen ik wist wat er in zat wist ik al gauw de reden, er zat namelijk augurk en radijs in en dat vind ik allebei niet zo lekker daarom vond ik de saus niet lekker maar natuurlijk heb ik het wel geproefd, Mijn ouders daarin tegen vonden het wel lekker.

eten bij Meatcave in Rotterdam review
Tussengerecht 1: Buikspek van het duke of berkshire varken. sous vide gegaard en geserveerd met een curry-olie, piccalillysaus van kesbeke en een kruidenmengsel van platte peterselie, bieslook en lente-ui.

Toen kregen we tussengerecht 2, dat was een house steak en ik vond deze heeeel lekker want normaal maakt mijn vader ( de bbq prins in dit huis ) de steak met andere kruiden.

vlees eten bij bbq restaurant Meatcave Rotterdam
Tussengerecht 2: Housesteak (deel van de sukade) geserveerd met mierikswortelboter en daigonkres.

Na tussengerecht 2 zat ik al best wel vol maar ik gaf nog niet op !!!!! We kregen een chorizo fresco ( een chorizo worstje ) ik vond de smaak fantastisch maar ik vond hem wel te pittig, dus heb ik nog een extra cola gevraagd hahah. Mijn ouders vonden hem niet pittig. (duhhhh) Mijn moeder zat na dit gerecht ook vol.

bbq vlees eten bij Meatcave Rotterdam restaurant
Tussengerecht 3: chorizo fresco, die gerookt is op whiskeyvathoutsnippers. geserveerd met een salsa van zongedroogde tomaten en crazy pea (doperwtenkiemen).

Mijn vader was een bikkel en ging gewoon verder, hij kreeg een wrap met: tomatenmayonaise, aardappelsalade, ijsbergsla en garnalen ik en mijn moeder wachten gewoon even.

bbq restaurant Meatcave Rotterdam
Tussengerecht 4: TunnbrΓΆdsrulle. Zweedse hotdog geserveerd in een dun en plat broodje waar ook pittige tomatenmayonaise, aardappelsalade, ijsbergsla en garnalen op zit.

Nu alle voorgerechten geweest zijn gaan we door naar het hoofdgerecht namelijk een Ribeye,Β het vlees zelf was lekker. Daarnaast kregen we ook nog wat groenten maar ik zat al prop vol!!! Dus ik heb niet alles opgegeten oeps!! πŸ™‚ ik heb wel een hapje geprobeerd van de punt paprika maar ik blijf erbij dat ik paprika niet lekker vind sorry. Mijn moeder heeft ook niet alles opgegeten maar mijn vader wel, hoe krijgt hij dat voor elkaar!!!

vlees eten bbq restaurant Meatcave Rotterdam
Hoofdgerecht: Ribeye van het minerva rund uit uruguay, geserveerd met chimichurri, een Argentijnse saus waar voornamelijk peterselie, knoflook en rode peper in zit. Daarnaast de groenten: Puntpaprika, meiraap, vitalot (truffelaardapel), rosevalaardappel en groene asperge.

Nu dat op is kregen we een dessert ( toetje op z’n Hollands ): peer ananas en watermeloen van de bbq met 2 bollen ijs: aardbei en citroen met wat siroop. Ikzelf heb met mijn moeder het toetje gedeeld maar eigenlijk heeft mijn moeder alles opgegeten πŸ˜‰ Geeft niet want er kon bij mij toch niets meer bij.

eten bij Meatcave Rotterdam review
Dessert: in bourbon en spicy lemon rose syrup gemarineerde peer, ananas en watermeloen. Daarbij twee bollen ijs: aarbei en citroen. hierover amarenkerssiroop en golden syrup. afgetopt met pralinecrumble en honey kres.

Wat mij trouwens is opgevallen bij het bestek is dat er “vega” opstaat, terwijl je er vlees mee snijd, maar dat is een klein detail wat ik weer zie hahaha.

Meatcave Rotterdam
Dit is toch echt te grappig….vlees snijden met vega bestek!!

O ja, ik zei toch dat mijn vader zo’n bikkel was….hij had de volgende dag toch pijn aan z’n maag hahaha en dan zegt hij tegen mij dat ik gulzig ben hahah. Nee grapje hoor hou van je papa hahaha!!!!!

Meatcave Rotterdam bbq restaurant review
Ik heb echt super lekker gegeten en ik hoop dat we snel nog een keertje hiernaartoe gaan πŸ™‚ Dus pa en ma….hint…hint….hint!!!!!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik een keer schreef in plaats van mijn moeder.Β Hopelijk mag ik nog veel vaker mee voor een review πŸ™‚Β