Bar Kantoor restaurant review: niet alleen voor kantoormensen

Bar Kantoor restaurant review: niet alleen voor kantoormensen

Bar Kantoor restaurant in Amsterdam! Het klinkt alsof je hier alleen kan en mag eten als je vlakbij op kantoor werkt. Bar Kantoor zit op het Westergasfabriek en wij waren super benieuwd wat we konden verwachten. Wat voor publiek gingen we aantreffen? Gelukkig is het gewoon een normaal restaurant waar iedereen welkom is. Ook kinderen zijn meer dan welkom. Sterker nog, iedere woensdagmiddag is er een knutseltafel beschikbaar en om de week zijn er voor kinderen van 5-12 jaar workshops beschikbaar. Voor Beaudine en Amaranthe helaas pindakaas maar wij gingen er op zaterdagavond uit eten.

Bar Kantoor review

Bar Kantoor in Amsterdam review
Wij blijven het altijd super gezellig vinden om met zijn allen uit eten te gaan. Even een momentje van rust en voor Jan Willem en mij natuurlijk lekker dat wij niet hoeven te koken 😉

voorgerechten

Bar Kantoor in Amsterdam review
Jan Willem koos voor een gamba met salade en zoete aardappel chips. Jan Willem is gek van vis, dus dit viel goed in de smaak.
Bar Kantoor in Amsterdam review
Beaudine en ik deelde onze voorgerechten…..wij kunnen namelijk nooit kiezen 😉 Op de foto (nee niet de mooiste foto maar het was lastig qua belichting) zie je zalm met groene appel. Ik moet eerlijk zeggen dat we dit niet zo lekker vonden. Zowel Beaudine als ik vonden het te fris en teveel naar appel smaken.
Bar Kantoor in Amsterdam review
Een ander gerechtje wat we deelde was deze tartaar met mosterd, gepocheerd ei en zoete aardappelchips. Dit was wel weer heel lekker en we vonden het allebei jammer dat we het moesten delen 🙂
Bar Kantoor in Amsterdam review
Heerlijk genieten! Wat ben ik trots op deze twee kanjers.

hoofdgerechten

Bar Kantoor in Amsterdam review
Beaudine koos voor een steak met friet geserveerd met een kleine frisse salade. De steak was goed bereid en Beaudine vond hem heerlijk. Jan Willem en ik hebben hem natuurlijk ook even geproefd en wat ons betreft mocht er iets meer peper/zout op. De salade is verder niet heel bijzonder. Daar mogen ze wel iets meer van maken. Het  schaaltje is ook net te klein, waardoor het lastig eten is.
Bar Kantoor in Amsterdam review
Ik koos voor vis van de rotisserie met frietjes en dat was die dag een zeebaars. Wauw….wauw….wauw….die was echt zo ontzettend lekker! Heerlijk ook met gegrilde citroen erbij. Het sausje wat erbij zat heb ik niet eens geproefd. Deze pure smaken waren voldoende.
Bar Kantoor in Amsterdam review
Jan Willem ging voor een pompoen-risotto met Parmezaanse kaas. Hij vond hem erg lekker, ik vond het zelf niet zo. Gelukkig was het zijn gerecht en hoefde ik alleen een hapje te proeven 😉
Bar Kantoor in Amsterdam review
Amaranthe ging voor ‘’Ik wil dat niet’’ bestaande uit kipnuggets, friet, sla en mayonaise. Whahaha die naam is toch geweldig! De friet bij Bar Kantoor is echt super lekker. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de kipnuggets erg vond tegenvallen. Je betaald 9,- euro en dan verwacht ik van zo’n restaurant goede kipnuggets. Deze smaakte naar supermarkt kipnuggets.

toetjes/desserts

Bar Kantoor in Amsterdam review
Een toetje/dessert (hoe jij het wilt noemen) mag natuurlijk niet ontbreken. Althans wat mij en Beaudine betreft. Jan Willem is niet een enorme zoetekauw maar voor deze keer maakte hij een uitzondering. Alle gerechtjes hebben we dit keer gedeeld. Een absolute favoriet was de crème brûlée met anijs….die was echt super lekker! Het chocoladetaartje met bloedsinaasappel en bloedsinaasappelijs was iets minder, althans het chocoladetaartje, die was iets droog. Het ijs in combinatie met de sinaasappel was wel heel erg lekker. Het appeltaartje (wat er niet uitziet als een appeltaartje) was ook erg lekker.
Bar Kantoor in Amsterdam review
Bij Bar Kantoor hoef je dus niet bang te zijn dat er alleen maar “kantoor” mensen eten hahaha. Wij hebben het met zijn vieren erg naar ons zin gehad en het eten was lekker. De prijzen zijn voor Amsterdamse begrippen zeker niet duur.
Bar Kantoor in Amsterdam review
Beaudine maak je altijd heel erg blij met warme chocolademelk en slagroom. Als dit in een restaurant op de kaart staat dan kan ze er al helemaal naar uit kijken.

interieur Bar Kantoor

praktische informatie

Bar Kantoor is de hele dag geopend voor drankjes en bar food (ja, ook na kantooruren!)

Openingstijden van de keuken:
Ontbijt 07:00 – 11:00 za & zo tot 12:00
Lunch 11:00 – 16:00
Diner 12:00 – 22:30
Bar ma t/m zo 01:00