Surinaamse kip stoofpot

Surinaamse kip stoofpot
Deel met je vrienden:

Surinaamse kip stoofpot

3.88 van 31 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Surinaamse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram Kippendijen grof gesneden
  • 50 gram roomboter
  • scheutje olijfolie
  • 2 eetelepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 rode peper fijgesneden
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngesneden
  • 2 tros tomaten in blokjes gesneden
  • handje verse selderijblad fijngehakt
  • 1 maggiblokje
  • 1/2 theelepel trassi
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 75 millileter water
  • 1 theelepel kerrie masala
  • snuf gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Bestrooi de kip met peper, zout en 1 flinke theelepel kerrie masala. Verhit 50 gram roomboter en een scheutje olie in een stoofpan. Bak de kip in porties goudbruin aan. Haal de kip uit de pan. Fruit in het braadvet de uien, knoflook, gember, rode peper en tomaat. Voeg 1/2 el tomatenpuree, 1/2 tl sambal oelek, 1/2 tl trassi, maggiblokje, 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 2 el sweet chilisaus en de fijngehakt selderij toe. Meng alles goed door elkaar. Leg de kip terug, voeg 75 milliliter water toe en leg de deksel op de pan. Laat de 60 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar en kook ook de boontjes (of kousenband) gaar. Serveer de Surinaamse kip met de rijst en boontjes.