bami met pittig gehakt en pindasaus

bami met pittig gehakt en pindasaus
Deel met je vrienden:

Naast de Chinese bami is deze bami met pittig gehakt en uiteraard pittige pindasaus één van onze favoriete bami varianten. Nu had ik alleen afgelopen week echt iets ontzettend stoms gedaan. In mijn haast had ik namelijk in plaats van gewone paprikapoeder, gerookte paprikapoeder gebruikt. Dat vond ik persoonlijk niet zo heel erg lekker en ik vond de smaak daardoor veel te overheersend. Jan Willem daarentegen vond dat juist wel weer lekker. Whahaha pech voor hem…..ik maak het voortaan gewoon weer met normale paprikapoeder.

recept bami met pittig gehakt

bami met pittig gehakt en pindasaus

3 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indische, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 12 mie nestjes
  • 350 gram gehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 125 gram taugé
  • 150 gram diepvries erwtjes
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 of 2 eetlepels ketjap manis hoeveelheid naar eigen smaak
  • 1 ei geklutst
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen het pittig gehaktmengsel klaar:
  • Verhit een scheutje olie in een grote wok of hapjespan. Bak de uien met de rode peper, knoflook, spek, snuf peper en 2 tl sambal badjak voor ongeveer 2 minuten. Voeg 1tl trassi toe, verkruimel het bouillonblokje en bak kort mee. Voeg de champignons en paprika toe en bak voor 3 minuten. Vervolgens voeg je het gehakt toe en breng je alles op smaak met 2 tl kerriepoeder en 2 tl paprikapoeder. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Meng nu de doperwtjes en de taugé erdoorheen en bak 1 minuut. Zet het vuur nu lager. Roer de gekookte bami erdoorheen samen met het geklutste ei en breng op smaak met 1 of 2 el ketjap manis.
  • Serveer met pittige pindasaus (recept staat op de blog), kroepoek en eventueel tafelzuur. Ook lekker is met een gebakken eitje en gebakken uitjes.

Het voordeel van deze bami is dat er ook lekker veel groenten in gaan. Ik gebruik zelf paprika, champignons en doperwtjes. Dit is wel iets meer werk omdat je de paprika en champignons moet snijden. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om een zakje kant en klare bami groenten te gebruiken. Helmaal als je deze bami met pittig gehakt na een dag hard werken wilt klaarmaken. Daarover sprekend, dit gerecht kan je prima een dag van te voren maken. De volgende avond hoef je het dan alleen nog eventjes op te warmen.

TIP: mocht je dit recept nu van te voren klaarmaken, dan is het ook super lekker om het in een ovenschaal te doen met geraspte kaas eroverheen. Bak de ovenschotel dan 20-25 minuten op 180 graden. Totaal niet gezond maar wel echt super lekker. Zelf zou ik er dan geen pindasaus bij maken maar serveer er dan een beetje chilisaus bij.

pittige bami met pittige pindasaus

bami met pittig gehakt en pittige pindsaus

Een pan vol heerlijke bami met pittig gehakt. Jan Willem en ik vinden het lekker om er nog extra rode peper overheen te doen. Uiteraard mag de kroepoek bij deze bami niet ontbreken.

Bami met pittig gehakt, gebakken ei en rode peper. Recept is makkelijk thuis zelf te maken.

Ook erg lekker is om een gebakken eitje over de bami te serveren. Helemaal in combinatie met de pittige pindasaus.

probeer ook eens onderstaande recepten