sticky champignons met chilisaus en ketjap

sticky champignons met chilisaus en ketjap

sticky champignons met chilisaus en ketjap. Een simpele, smaakvolle, gezonde en vegetarische avondmaaltijd.

sticky champignons met chilisaus en ketjap

Sticky champignons met chilisaus en ketjap

Beaudine en ik zijn echt verzot op champignons. Deze sticky champignons zijn momenteel onze grote favoriet. De champignons bak je eerst kort goudbruin met een gesnipperd uitje. Vervolgens voeg je een zelfgemaakte woksaus toe en bak je de saus een half minuutje mee. Klaar is kees!

Ben jij ook zo gek op champignons? Probeer dan ook eens de volgende recepten: romige courgette soep met champignons, pizza met champignons of maak eens de pasta met paprika en champignons.

Recept sticky champignons met chilisaus en ketjap

sticky champignons met chilisaus en ketjap

Sticky champignons met chilisaus en ketjap

Vegetarisch eten saai? Echt niet! Probeer deze heerlijke sticky champignons met chilisaus en ketjap maar eens. Heerlijk met rijst of noedels.
4.80 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch, Nederlands
Trefwoord: champignons, chilisaus, kastanje champignons, kastanjechampignons, ketjap, ketjap manis, rijst, sticky champignons, sweet chilisaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

STICKY CHAMPIGNONS

  • 800 gram kastanje champignons in grote stukken gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd

STICKY SAUS:

  • 125 milliliter sweet chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 centimer verse gember geschild en fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • snufje zout
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels sesamzaadjes ik gebruik witte en zwarte sesamzaadjes

KRUIDIGE RIJST:

  • 275 gram meergranen rijst
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 450 milliliter heet water

EXRTRA'S

  • 1 paksoi in stukjes gesneden inclusief bijna al het groen
  • 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes ik gebruik witte en zwarte sesamzaadjes
  • 2 stengels bosui fijngesneden en optioneel

Instructies

KOOK DE RIJST:

  • Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan en fruit kort de gesnipperde ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee.
  • Voeg het hete water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan. 

MAAK DAN DE STICKY CHAMPIGNONS:

  • Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de sticky saus. Dit is je zelfgemaakte woksaus.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit kort de uien. Voeg dan de champignons toe en bak de champignons goudbruin.
  • Voeg de zelfgemaakte woksaus toe en bak een half minuutje mee. Bestrooi eventueel met de bosui.

BAK ONDERTUSSEN OOK DE GROENTEN:

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak kort de paksoi en de paprika. Zet het vuur uit en meng er 2 tl sesamolie en de sesamzaadjes doorheen.

EET SMAKELIJK:

  • Serveer de rijst met de sticky champignons en de gebakken paksoi met paprika. Bestrooi eventueel met extra bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wat eet je erbij

Wij eten deze maaltijd graag met gebakken paksoi en paprika maar voel je vrij om iedere andere soort groenten erbij te serveren. Ook lekker is bijvoorbeeld sperzieboontjes of sugar snaps.

De paksoi en paprika bak ik kort in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie en vervolgens voeg ik nog sesamzaadjes en 2 tl sesamolie toe. Zelf houden wij van knapperige groenten, dus ik roerbak de groenten echt maar 1 à 2 minuten.

Sticky champignons met kruidige rijst en groenten

sticky champignons