800gramkastanje champignonsin grote stukken gesneden
1rode uigesnipperd
STICKY SAUS:
125millilitersweet chilisaus
2eetlepelsketjap manis
1/2limoensap nodig
3teentjes knoflookfijngehakt
4centimerverse gembergeschild en fijngehakt
1theelepelsambal oelek
snufjezout
flinke snufversgemalen zwarte peper
2theelepelssesamzaadjes ik gebruik witte en zwarte sesamzaadjes
KRUIDIGE RIJST:
275grammeergranen rijst
1/2uigesnipperd
1groentebouillonblokje
450milliliterheet water
EXRTRA'S
1paksoiin stukjes gesneden inclusief bijna al het groen
2stukspaprikain dunne reepjes gesneden
2theelepelssesamolie
1theelepelsesamzaadjesik gebruik witte en zwarte sesamzaadjes
2stengelsbosuifijngesneden en optioneel
Instructions
KOOK DE RIJST:
Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan en fruit kort de gesnipperde ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee.
Voeg het hete water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
MAAK DAN DE STICKY CHAMPIGNONS:
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de sticky saus. Dit is je zelfgemaakte woksaus.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit kort de uien. Voeg dan de champignons toe en bak de champignons goudbruin.
Voeg de zelfgemaakte woksaus toe en bak een half minuutje mee. Bestrooi eventueel met de bosui.
BAK ONDERTUSSEN OOK DE GROENTEN:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak kort de paksoi en de paprika. Zet het vuur uit en meng er 2 tl sesamolie en de sesamzaadjes doorheen.
EET SMAKELIJK:
Serveer de rijst met de sticky champignons en de gebakken paksoi met paprika. Bestrooi eventueel met extra bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!