Spaghetti in pittige tomatensaus: simpel recept

Spaghetti in pittige tomatensaus: simpel recept

Eén van onze lievelingspasta recepten is deze spaghetti in pittige tomatensaus. Dit is echt een ontzettend simpel recept en blijft altijd heerlijk. Ik heb alleen wel getwijfeld of ik dit recept op de blog moest plaatsen. Deze pastasaus maak ik al sinds ik Jan Willem ken (al 18 jaar) maar het is natuurlijk geen authentiek Italiaanse tomatensaus.

Zodra ik een recept plaats waar bijna of zelfs helemaal geen groenten in zitten, dan krijg ik behoorlijk vaak kritiek dat het “ongezond” is. Wees dus alvast gewaarschuwd! In deze pastasaus zitten 0 komma 0 groenten en er gaat ook nog eens suiker en rode wijn in. Super ongezond dus maar wel super lekker 😉

Recept spaghetti in pittige tomatensaus

Spaghetti in pittige tomatensaus

spaghetti met pittige tomatensaus

4.37 van 131 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 0 pan

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blik (400gram) tomatenblokjes
  • 100 milliliter tomatenketchup
  • scheutje rode wijn
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels suiker
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • olijfolie en roomboter
  • 300 gram spaghetti
  • geraspte kaas ik gebruik extra belegen

Instructies

  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote hapjespan of stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, sambal, peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Bak vervolgens 1 flinke eetlepel tomatenpuree kort mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenketchup, suiker en een scheutje rode wijn toe. Roer alles goed door elkaar en laat zonder deksel op de pan minimaal 30 minuten pruttelen. (Vergeet niet tussentijds te roeren)
  • Als je de saus vlak voor serveren door de spaghetti mengt, dan is dit recept genoeg voor 2 keer gebruik. (vries dan de andere helft in)
  • Ook erg lekker is om de spaghetti door de enorme hoeveelheid saus te mengen en dan een dag te laten staan. De saus trekt dan helemaal in de pasta en de volgende dag hoef je het alleen nog op te bakken.
  • Serveer de spaghetti met geraspte kaas. Ik gebruik graag extra belegen kaas in plaats van Parmezaan maar voel je natuurlijk vrij om iedere kaas te gebruiken die jij lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: ben je nu zelf wel een echte groenteliefhebber, voel je dan vrij om iedere groente toe te voegen die jij lekker vindt. Ga je voor makkelijk, dan kan je ook een zak kant en klare Italiaanse groenten toevoegen.

simpele pastamaaltijd

recept spaghetti in een pittige tomatensaus met ciabatta en kruidige olie

Een “gouwe ouwe” maaltijd die altijd lekker blijft. Het recept is in principe genoeg voor twee keer gebruik. Wat wij ook erg lekker vinden, is om de spaghetti wel door de enorme hoeveelheid saus te mengen en dan een dag te laten staan. De saus trekt dan helemaal in de spaghetti en door het de volgende dag op te bakken, krijg je echt een heerlijke pasta. Je kan dus prima afwisselen met dit recept.

spaghetti in een pittige tomatensaus

Ook de kaas die ik over de pasta heen strooi heeft weinig met Italiaanse smaken te maken. Het lekkerste vind ik namelijk om extra belegen kaas te gebruiken in plaats van Parmezaanse kaas. In ieder geval wel alvast excuses voor eventueel mijn Italiaanse lezers. Ik snap dat je na het zien van dit recept misschien vloekend en tierend achter de computer zit. Toch blijf ik deze pittige tomatensaus wel maken, hij is namelijk wel echt heel erg lekker.

Vraagje: hoe eet jij eigenlijk je spaghetti? Alleen met een vork, met een vork en een lepel of snijd je je spaghetti en eet je het met mes en vork? Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina.

2 Comments
  1. 5 sterren
    beste spaghetti ooit. Vooral met 5 lepels sambal ipv 1

Comments are closed.

4.37 from 131 votes (131 ratings without comment)