Spaghetti met Boursin en worst. Een ideale maaltijd als je snel iets klaar wilt maken. Deze spaghetti maak je namelijk in nog geen 20 minuten klaar. Inmiddels eten wij al een aantal maanden bijna ieder weekend wel deze pasta. Onze kids zijn er echt helemaal verknocht aan. Sterker nog, dit eten ze tegenwoordig nog liever dan de Gele M (Mc Donald’s) Dat zeg wel wat lijkt mij 😉
Boursin
Beaudine is van kleins af aan helemaal verzot op Boursin. Geef haar zo’n kuipje en zet eet hem in haar eentje leeg. Wij hebben zelfs een foto dat zij van top tot teen helemaal onder zit in haar kinderstoeltje. Op die foto was ze amper 2 jaar oud. Amaranthe heeft diezelfde genen en die eet nog steeds wekelijks een kuipje Boursin leeg. Wanneer ik wil gaan koken met Boursin moet ik dan ook echt zorgen dat ik het in de koelkast verstop. Anders is het op voordat ik het weet.
Ik heb een foto toegevoegd van onze persoonlijke favoriete smaak van Boursin. Deze gebruiken wij zowel om te koken als om zo te eten. Je hebt tegenwoordig ook speciale verpakkingen om mee te koken. Gebruik dus gewoon de variant die jijzelf het lekkerste vindt. Nu lijkt deze alsof wij een samenwerking hebben met Boursin maar helaas…..dat is niet zo.
Spaghetti met verse worst
Deze spaghetti met Boursin en verse worst is zo snel en simpel te maken omdat het eigenlijk vrij weinig ingrediënten bevat. De saus bevat naast Boursin en verse worst ook slagroom, ui, paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber en een half bouillonblokje. Het voordeel van verse worst is dat deze al lekker gekruid is. Ik gebruik varkens saucijsjes waarvan ik het velletje er vanaf haal en het vlees in kleine stukjes hak.
Recept spaghetti met Boursin en worst
Spaghetti met Boursin en verse worst
Equipment
- 1 kookpan
- 1 hapjespan
Ingrediënten
- 1 kuipje Boursin 150 gram (ik gebruik de variant Garlic & Herbs)
- 350 gram spaghetti
- 3 of 4 verse varkens saucijsjes velletje verwijderd en het vlees in stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 250 milliliter slagroom
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- flinke snuf versgemalen zwart peper
- snufje zout
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- 1 groentebouillonblokje
- zonnbloemolie of milde olijfolie
Instructies
- Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing met een half bouillonblokje. Maak ondertussen de saus alvast klaar.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien kort aan met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en een snufje zout. Voeg de stukjes verse worst toe (nogmaals zonder het velletje) en bak dit rondom goudbruin aan. Leg de deksel op de pan en laat de worst in 5-7 minuten gaar worden. (spatel af en toe om) Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber (chilivlokken) en een 1/2 vekruimeld bouillonblokje toe en bak kort mee.
- Voeg dan de slagroom toe en verkruimel de Boursin in de pan. Roer goed door tot de Boursin gesmolten is je een egale saus hebt.
- Breng de saus eventueel extra op smaak met een snuf versgemalen zwarte peper en/of zout. Roer de spaghetti door de saus en serveer meteen.
- TIP: rasp eventueel vlak voor serveren nog een beetje kaas over de spaghetti.
- Serveer de pasta met een salade en/of stokbrood.
Spaghetti Boursin
Spaghetti met Boursin en worst
Pasta gezond of ongezond
Deze pasta met Boursin en verse worst is nu niet bepaald gezond te noemen. Dat moet ik eerlijk toegeven. Ik denk zelfs dat dit de meest calorierijke pastamaaltijd is die op onze blog staat. Toch is spaghetti niet per se ongezond. Wil je dit recept iets gezonder maken gebruik dan bijvoorbeeld een volkoren spaghetti. Ook kan je de slagroom vervangen voor een light kookroom.
Waar zijn de groenten? Nope! In dit recept zit inderdaad 0,0 groenten. Tenzij je de ui meerekent. Soms is een pasta gewoon lekkerder zonder gorenten. Sorry voor de “groenten politie”. Wel is het erg lekker om een frisse salade bij deze pasta te serveren. Op die manier eet je toch nog iets gezonds bij deze verder toch wel ongezonde maaltijd. Maar hé…soms mag je echt ook wel een keertje ongezond eten.
Andere lekkere spaghetti recepten
Andere lekkere spaghetti recepten zijn: spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus, basis recept tomatensaus met gehakt en prei met krokant gebakken spekjes en spaghetti. Uiteraard kan je de spaghetti ook vervangen voor een andere pasta die jij lekker vindt.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken