spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus

KokenKoken
spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus
Deel met je vrienden:

Ben jij net zo verzot op tonijn en pasta als wij zijn? Maak dan zeker eens deze spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus klaar. Deze pasta staat al met 20 minuutjes op tafel. Een ideale avondmaaltijd dus als je weinig tijd hebt om te koken. Ook is deze pasta redelijk low budget om te maken.

Op Familie over de Kook staan al meerdere pasta recepten met tonijn. Toch zijn ze allemaal echt heel anders van smaak. Deze spaghetti is lekker pittig en kruidig van smaak. Uiteraard kan je de hoeveelheid pit zelf kiezen. Gebruik gewoon minder of misschien juist wel meer pul biber. Pul Biber is een Turkse chilivlok en deze vinden wij persoonlijk lekkerder van smaak dan gewone chilivlokken.

TIP: ik ben zelf niet van de groentepolitie maar wil je echt een avondmaaltijd met veel groente op tafel zetten? Voeg dan gewoon een zak kant en klare Italiaanse roerbakgroente toe. Wij aten er een simpele salade bij. Lekker met tomaatjes en komkommer. Op die manier krijg je ook groente binnen 😉

recept spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus

spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus

Spaghetti met tonijn in pittige tomatensaus

Wil je snel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Maak dan deze spaghetti met tonijn in tomatensaus.
3.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: pasta, pittige tomatensaus, simpele avondmaaltijd, spaghetti, tomatensaus, tonijn
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie blikjes van ongeveer 165 gram per stuk
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • flinke snuf verse zwart gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 theelepels paprikapoeder flinke theelepels
  • 1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
  • 1 theelepel pul biber of chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree flinke eetlepels
  • 1 theelepel suiker optioneel
  • 175 ml ketchup
  • handje verse basilicum fijngehakt
  • 300 gram spaghetti
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de uien met een snufje zout en zwarte peper. Voeg de knoflook, blikjes tonijn (inclusief vocht), paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber (chilivlokken), flinke snuf vers gemalen zwarte peper en de helft van het groentebouillonblokje toe. Bak dit kort mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak dit voor 30 sec mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, ketchup en suiker toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
  • Kook ondertussen de spaghetti in een pan met ruim kokend water en de andere helft van het groentebouillonblokje. Voeg na 10 minuten de fijngehakte basilicum toe aan de saus en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng de saus eventueel op smaak met extra zwarte peper, zout of pul biber.
  • Meng de spaghetti door de tonijn in pittige tomatensaus en bestrooi vlak voor serveren met geraspte kaas.

pasta met tonijn

Dit recept is eigenlijk een in elkaar geflanst recept die helemaal niet op de blog zou komen. Gisteren had ik een dag gezellig bij Jan Willem in onze barbershop gestaan. Omdat we misschien de komende tijd weer onze zaak moeten gaan sluiten, vond ik het zonde van het geld om eten af te halen.

In de keukenkastjes vond ik nog een aantal blikjes tonijn, tomatenblokjes en de spaghetti hadden we afgelopen week opgestuurd gekregen om te proeven via een PR bureau. Beaudine ging logeren bij een vriendinnetje maar wilde toch nog wel even de pasta proeven voordat ze wegging. Bijna wilde ze thuisblijven omdat de pasta toch wel heel erg lekker was. Ze vroeg of ik het recept op de blog ging zetten. Toen ik haar vertelde dat dit eigenlijk niet de bedoeling was, vond ze dit echt belachelijk! Mam, dit is zo lekker….dit moet echt wel op de blog. Dankzij Beaudine staat dit recept dus vandaag op Familie over de Kook 🙂

Uiteraard mag een flinke hoeveelheid geraspte kaas niet ontbreken. Ik gebruik zelf graag extra belegen kaas maar voel je vrij om een kaas te gebruiken die jij lekker vindt. De spaghetti van La Molisana die we mochten proeven was overigens ook erg lekker qua smaak en structuur. De pasta is gemaakt van 100% durum tarwe en wordt gemaakt in een bronzen mal. Hierdoor heeft de spaghetti een iets geruwd oppervlak en daardoor hecht de saus beter. Deze pasta is verkrijgbaar bij de AH en kost 1,69 voor 500 gram.

andere lekkere pasta recepten met tonijn zijn: macaroni met tonijn in tomatensaus ovenschotel, Mediterraanse Orzo salade met tonijn en fetakaas of de lasagne met spinazie en tonijn

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.