SNCKBR: voor als je gezond uit eten wilt gaan

SNCKBR: voor als je gezond uit eten wilt gaan

Voor B4men mochten wij enige tijd geleden gaan eten bij SNCKBR. Hierover heb ik een review geschreven voor op onze ander blog maar ik wil hem jullie ook niet onthouden. Het is een kritische maar eerlijke review geworden. Ik zal wel alvast verklappen dat het een goede afloop heeft.

Uit eten bij SNCKBR

Het woord SNCKBR moet je met een knipoog nemen. Het eerste filiaal zit in een voormalige snackbar aan de Van Woustraat in Amsterdam. Daar hebben een stel jonge ondernemers een paar jaar geleden een nieuw concept gelanceerd, namelijk een “healthy” snackbar. Er zijn inmiddels veel restaurants in Nederland die wel heel erg healthy koken en bijna vergeten zijn dat eten ook vooral lekker moet zijn. Tijd voor een middenweg en die vind je bij SNCKBR. De gerechten worden echt allemaal zelf gemaakt en komen niet uit pakjes en/of zakjes. Er wordt altijd gekozen voor gezonde ingrediënten, dus geen geraffineerde suikers maar kokosbloesemsuiker. Tevens wordt er ook heel veel gekookt met groente en hebben ze bij ieder gerecht op de kaart de calorieën erbij gezet. Wil je dus een beetje op je calorie inname letten, dan kan je hier met een gerust hart eten. Eigenlijk is alles heel gezond en vallen de calorieën van de gerechten ook enorm meer. Naast heel erg lekker vlees is er ook genoeg keus voor vegetariërs en veganisten. Gezond en lekker uit eten gaan is dus wel degelijk mogelijk.

SNCKBR

Ziet er allemaal lekker uit vind je niet? Dit keer zijn wij niet gaan eten bij het eerste filiaal op de Van Wouwstraat, maar bij het tweede filiaal in Amsterdam West, die toen net open was. Ik vind dat je altijd eerlijk moet zijn naar je lezers toe en ga dus ook eerlijk vertellen dat de eerste keer dat wij er waren, we niet helemaal tevreden naar huis gingen. Het eten was echt fantastisch net als de eerste keer, maar de bediening liet behoorlijk te wensen over en ook was niet alles even schoon hierdoor. Dit hebben wij dan ook eerlijk vermeld bij thuiskomst aan de PR van SNCKBR en de vraag was of wij hun een tweede kans wilde gegeven een paar weken later. Uiteraard stonden wij hiervoor open en wij waren dan ook erg benieuwd of er aanpassingen gedaan waren. De eerste keer gingen wij lunchen en waren wij één van weinige klanten in het restaurant aanwezig. Voor de herkansing wilde wij graag gaan dineren zodat het drukker zou zijn en er dus niet extra hun best gedaan zou worden omdat “wij” er zijn. We wilde een eerlijke indruk krijgen en een eerlijke review schrijven.

herkansing bij SNCKBR

Heel prettig was dat de persoon die ons ontving de tweede keer, niet wist wie we waren en daardoor werden we dus net zo behandeld als alle ander aanwezige gasten. Dit maal ging de bediening er heel anders aantoe. Er was veel meer aandacht aan de tafels en aan iedereen werd een korte uitleg gegeven wat er allemaal op de kaart staat. De borden waren schoon en de wijnglazen werden netjes gepoleerd, dit ontbrak de vorige keer en kregen wij wijnglazen die onder de vaatwas druppels en stof zaten.  Ook werd er regelmatig gevraagd of alles naar wens was, zonder irritant aanwezig te zijn. In sommige restaurant ligt het er erg dik bovenop en wens je dat de bediening wat minder langs te tafel komt. Op Iens (wij checken altijd andere reviews als we ergens gaan eten) hadden wij gelezen dat er vooral tijdens het diner te harde muziek gedraaid werd en dat je elkaar niet kon verstaan. De muziek stond inderdaad redelijk luid, maar wij vonden dat juist een gezellige en ongedwongen sfeer geven. Daardoor durf je op een normale toon met elkaar te praten zonder te moeten fluisteren. Mocht het wat rustiger zijn, dan voel je jezelf tenminste ook niet zo zitten. De keuze voor muziek is inderdaad modern, heel fijn en veel beter dat van een nietszeggend duintje op een piano….een verademing! Het eten was zoals alle vorige keren echt onwijs lekker. Wij lieten ons dit keer verrassen met een Chefs PLLTR voor zowel het voorgerecht, hoofdgerecht als dessert. Er was niets maar dan ook helemaal niets wat we niet lekker vonden. Bij het voorgerecht vonden wij de tonijn het allerlekkerste, maar ook de hummus is echt een aanrader. Bij het hoofdgerecht was de gevulde aubergine een favoriet en bij het dessert zat ik nog net niet de plank af te likken. Jan Willem is niet zo fan van desserts, dus het meeste heb ik mogen opeten en dat vind ik absoluut geen straf.

SNCKBR Amsterdam

Hier ga je graag naartoe of je snapt het concept niet en dan kies je voor iets anders. Aan het einde van de avond hebben wij eerlijk aangegeven dat dit de 2e keer was dat wij kwamen eten en hebben we ook vermeld wat er de vorige keer niet goed was. Zij waren toen net open en het is dan zeker met personeel even feeling krijgen wie wel en wie niet bij de zaak passen. Ze hebben keihard gewerkt aan het werven van goed personeel en stonden dus welwillend tegenover onze kritiek en het kwam ook niet echt onverwacht. Wij hopen dat ze snel naar Hoofddorp komen en we hebben een visje uitgegooid… maar Haarlem vonden ze een beter idee. Ook goed, als het maar dichtbij is. Eerst openen ze binnenkort een derde filiaal in Eindhoven en dan hopelijk komen ze snel naar Haarlem….

Dit hebben wij allemaal gegeten bij SNCKBR

De eerste keer gingen wij lunchen

De tweede keer gingen wij dineren

Wij hebben weer super lekker gegeten. Heb jij nog restaurant tips waar wij kunnen gaan eten voor een review? Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina