Familie over de Kook: hoe trots en onzekerheid momenteel hand in hand gaan

Familie over de Kook: hoe trots en onzekerheid momenteel hand in hand gaan

Laat ik beginnen met ontzettend positief nieuws! Familie over de Kook gaat echt als een tierelier. We zijn nu bijna 3 maanden bezig met onze blog en het gaat echt ontzettend goed. Ik ben dan ook ongelofelijk trots dat Familie over de Kook zo leuk onthaald wordt door jullie.

Wat ik echt onwijs gaaf vind is de interactie met onze lezers. Ik vind het echt heel erg leuk om te zien dat mensen andere mensen taggen vanwege een gerecht wat ze lekker vinden en het is super gaaf om foto’s te mogen ontvangen van recepten wat jullie klaargemaakt hebben. De bezoekersaantallen zijn ook ver boven verwachting en gelukkig zit daar nog steeds een stijgende lijn in. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hoop dat ik echt mijn geld mag gaan verdienen met Familie over de Kook. Er zit namelijk heeeeeeeel veeeeeeel tijd qua werk in en het kost ook behoorlijk veel om een blog te onderhouden.

Ook op vakantie gaat het werken voor de blog gewoon door. Gelukkig is het super leuk om te doen, dus is het absoluut geen straf.

Qua werk is het namelijk niet alleen maar het maken van recepten. Je moet recepten bedenken, dan moeten deze uitgewerkt worden en eventueel aangepast worden. Er moeten foto’s gemaakt worden en indien nodig moeten deze nog worden bewerkt. Uiteraard moet alles dan ook nog uitgeschreven worden, zodat er een leuk en vermakelijk artikel op de blog verschijnt. Hier zit dus echt flink wat uren werk in. Ik had in het begin het doel gesteld om 3 recepten/artikelen per week op de blog te plaatsen. Echter door alle positieve reacties en omdat ik het super leuk vind, post ik gemiddeld 5 artikelen per week. Dit doe ik naast mijn werk voor onze ander blog B4men, de B4men Barbershop en ons gezinsleven. Je zal me zeker niet horen klagen, want nogmaals, ik vind het echt onwijs gaaf om dit te mogen doen!

Yeah!!! volgens mij heb ik dit nog helemaal niet verteld…..maar Jan Willem en ik zijn nu officieel een VOF! Super gaaf!!!

Waarom dan die onzekerheid? Tja, als ik dat wist! Ik kan wel een klein beetje uitleggen waarom ik dit zo voel. Dat de blog zo goed gaat, legt ook een bepaalde druk op. Druk om te posten en druk om steeds maar weer lekkere recepten te verzinnen. Met ieder recept wat ik post hoop ik ook dat jullie het net zo lekker vinden als dat wij het vonden. Is natuurlijk helemaal niet realistisch, want zoveel mensen zoveel wensen en wat de één lekker vindt vind een ander misschien minder lekker. Soms vind ik het ook lastig wat ik wel en niet op de blog kan posten. Heb ik een super lekkere sandwich gemaakt en Jan Willem vraagt “zet je deze ook op de blog” dan zeg ik “natuurlijk niet…dit is toch veel te simpel”. Ik ben dus nog erg zoekende wat jullie wel leuk zullen vinden en wat niet. Wat ik ook lastig vind is om bepaalde merken te noemen als ik een recept klaarmaak. Met B4men hebben we altijd heel veel kritiek gehad dat we te commercieel zouden zijn en dat het geld met bakken naar binnen komt. Dit is absoluut niet het geval…was het maar waar hahaha….maar producten hebben nu eenmaal een merknaam. Wij zijn altijd transparant naar onze lezers en als iets gesponsord is, dan staat dit altijd vermeld in het artikel. 

Tjing Tjing!!! Je wordt echt niet slapend rijk hoor van een blog. Ik hoop wel dat ik ooit een normaal salaris mag gaan verdienen met de blog 🙂

Ik zou dus graag van jullie willen weten wat jullie eventueel meer zouden willen zien op Familie over de Kook. Vinden jullie het bijvoorbeeld leuk om juist wat meer simpelere recepten te zien? Laat het ons weten wat je graag ziet en/of zou willen zien op de blog. Dit kan onderaan in de comments of op de Familie over de Kook Facebookpagina.

4 Comments
 1. Hoi Marie Louise,
  Jullie blog volg ik al een tijdje met veel plezier. Ik snap je onzekerheid best. Maar zoals je het nu doet is het prima!. Je vraagt je af of ook simpele recepten zouden worden gewaardeerd, nou bij mij zeker! Als we zaterdagavond pas om 7 uur thuis zijn na het sporten van de kinderen is een lekkere snel-klaar sandwich juist prima. Of na een lange dag op school…., vooral voor dat soort momenten kan ik wel wat inspiratie gebruiken.
  En dan de merknamen…. ik ben liever geen ‘pakjeskoker’ maar als er een goed product is waarbij je een merknaam noemt, geen probleem toch?

  Ik hoop dat je wat kan met mijn respons. Groetjes, Annelies

  1. Hey Annelies,

   Super bedankt voor je feedback! Ik zal over mijn eigen onzekerheid heen moeten stappen wat betreft de “simpelere” recepten. Ik ga er dus zeker mee aan de slag 🙂

 2. Ik zelf ben dol op simpele gerechten. Ik heb niet vaak veel tijd voor het koken en de kinderen, vooral eentje, kan zeer moeilijk doen.
  Ik vind het ook leuk als er bijvoorbeeld een gerecht met wortel wordt gemaakt maar dat het ook vervangen zou kunnen worden door pompoen of……….

Comments are closed.